Kaupunki hiljensi entisen museomestarin 50 000 euron rahatukulla

Kotkan kaupunki maksaa kymmenien tuhansien eurojen sopimussumman kaupungin palveluksesta irtisanotulle Asko Kerviselle. Kervinen sitoutuu luopumaan vireillä olevista oikeusprosesseista ja tutkintapyynnöistä, eikä saata vireille enää uusia.

Kotimaa
Kotkan kaupungilta irtisanottu Asko Kervinen vaatii vahingonkorvauksia muun muassa yksityisyydensuojan rikkomisesta
Kotkan kaupungilta irtisanottu Asko Kervinen vaatii vahingonkorvauksia muun muassa yksityisyydensuojan rikkomisesta.Valtteri Kykkänen / Yle

Kotkan kaupungin ja entisen museomestari Asko Kervisen välisen sovintosopimuksen yksityiskohdat ovat tarkentuneet. Kotka ja Kervinen pääsivät sopuun vuosia kestäneissä oikeuskiistoissaan viime viikolla ja kaupunginhallitus hyväksyi osapuolten välisen sopimuksen maanantaina.

Kaupunki maksaa Kerviselle 50 000 euroa niin sanotusti puhtaana käteen. Sovintosumma merkittiin verottomaksi, mutta jos summa katsotaan veronalaiseksi tuloksi, vastaa Kotkan kaupunki verojen maksamisesta.

Sopimuksen mukaan Kervinen luopuu kaikista vireillä olleista oikeusprosesseista ja tutkintapyynnöistä, jotka koskevat Kotkan kaupunkia, sen entisiä ja nykyisiä viranhaltijoita, työntekijöitä tai luottamushenkilöitä.

Kervinen sitoutuu myös siihen, ettei hän saata vireille edellä mainittuihin tahoihin kohdistuvia uusia viranomaismenettelyjä. Kervinen sitoutuu myös pidättäytymään sopimuksen aihepiiriä koskevasta julkisesta kirjoittelusta ja laajasta sähköpostiviestittelystä.

Kaupungin ja Kervisen kiista on kestänyt yli kymmenen vuotta. Se sai alkunsa, kun kaupunki irtisanoi Kervisen vuonna 2004. Kervinen taisteli pitkään esimerkiksi niin sanotusta "mustasta listasta", johon on koottu Kervisen töihin liittyviä laiminlyöntejä 90-luvun alusta lähtien.

Nyt tehdyn sopimuksen mukaan kaupunki poistaa arkistoistaan ja hävittää jäljennöksen Kymen työsuojelupiirille osoitetun kirjeen liitteestä vuodelta 2004. Kervinen voi halutessaan osallistua asiakirjan hävittämiseen.