1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Skanska

Skanskalle iso tienpäällystysurakka Lappiin

Skanska ja Ely-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen päällystyksistä 75 kilometrin osalta. Töiden on määrä valmistua syksyyn mennessä.

Kuva: Niko Mannonen / Yle

Skanska ja Lapin Ely-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen mittavasta tienpäällystysurakasta Lapissa. Päällystystyöt käynnistyvät kesäkuussa ja urakka on kokonaisuudessaan valmis syyskuun loppuun mennessä.

Huonokuntoista tietä päällystetään yhteensä noin 75 kilometriä. Päällystystyökohteita on yhteensä 18 ja ne sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä, Simossa, Torniossa ja Pellossa.

Kohteilla Valtatie 4 Peura-Jaatila ja maantie 924 Simo-Alaniemi suoritetaan lisäksi näkemäleikkauksia, minkä lisäksi Simon ja Alaniemen välistä maantietä levennetään metrin verran 23 kilometrin matkalla.

– Päällystystyöt aiheuttavat normaalisti hetkellisiä pysähtymisiä ja nopeusrajoitusten alentamista. Työt pyritään tekemään niin, että haitta tienkäyttäjille olisi mahdollisimman pieni, sanoo Skanska Asfaltti Oy:n tuotantopäällikkö Vesa Räme.

Urakassa tehdään teiden uudelleen päällystämistä perinteisellä menetelmällä ja rakenteenparantamista massanvaihdolla, sekoitusjyrsinnällä ja kantavan kerroksen lisäyksellä. Sekoitusjyrsintä tarkoittaa sitä, että tiehen lisätään uusi kantava kerros ja vanha päällyste ja kantavan kerroksen yläosa sekoitetaan jyrsimällä.