Intiassa otettiin kiinni 18 ihmissyönnistä epäiltyä leijonaa – Syyllistä uhkaa elinkautinen eläintarhassa

Leijona on surmannut viime aikoina kolme ihmistä Gujaratissa Girin suojelualueen tuntumassa. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan syynä ihmissyöntiin on leijonien määrän kasvu Girin suojelualueella.

Aasianleijonat ovat uhanalaisia. Kuvan leijona pelastettiin viisi vuotta sitten sirkuksesta Van Viharin kansallispuistoon Bhopalissa. Kuva: Urosleijonan kasvot

Gujaratin osavaltiossa Intiassa viranomaiset ovat ottaneet suojelualueelta kiinni 18 leijonaa etsiessään leijonaa, joka on surmannut kolme ihmistä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Leijonat on suljettu häkkeihin siksi ajaksi, kun selvitetään, kuka niistä on syyllinen.

Syyllistä etsitään leijonien jalanjälkien ja ulostetestien avulla.

Lisäksi tarkkaillaan leijonien käytöstä. Ihmisiä syövien leijonien on todettu tavallisesti muuttuvan aggressiivisiksi ihmisten läsnäollessa.

Ihmissyöjä jää häkkiin

Ihmiset tappanut leijona aiotaan sulkea loppuelämäkseen eläintarhaan. Muut päästetään takaisin vapauteen Girin suojelualueelle, joka on aasianleijonan suojelualue.

Suojelualueen lähellä on tullut viime aikoina tietoon kuusi hyökkäystä ihmisiä vastaan. Viranomaiset alkoivat hyökkäysten takia ottaa leijonia kiinni kaksi kuukautta sitten.

He uskovat jo löytäneensä syyllisen, mutta testituloksia odotetaan vielä yhdeksän leijonan osalta.

Ihmisiä syönyt leijona aiotaan sulkea loppuelämäkseen eläintarhaan, sillä viranomaisten mukaan sitä on liian vaarallista päästää takaisin luontoon.

Syynä tilanahtaus?

Jotkut asiantuntijat pitävät syynä leijonien epätavalliseen käytökseen kasvavaa leijonakantaa Girissä.

Sen vuoksi joidenkin eläinten täytyy asettua suojelualueen ulkopuolelle, sanoo entinen puistonvartija Govind Patel Indian Express -lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Girissä oli viime vuoden leijonalaskennan mukaan 523 leijonaa, kun niitä vuonna 2010 oli 411. Patelin mukaan alueelle sopisi vain 270 leijonaa.

Intian korkein oikeus on määrännyt Gujaratin viemään osan Girin leijonista muihin osavaltioihin. Määräyksellä halutaan estää se, että esimerkiksi jokin tauti tuhoaisi kaikki leijonat. Osavaltio ei ole vielä noudattanut määräystä.

"Älkää ottako selfieitä leijonan kanssa"

Vastikään Gujaratin viranomaiset varoittivat turisteja ja paikallisia asukkaita ottamasta selfieitä leijonien kanssa, Indian Express kertoo.

Lehden mukaan selfiet leijonien kanssa ovat olleet kasvava trendi huolimatta siitä, että kuvaaja joutuu menemään vaarallisen lähelle leijonaa.

Nyt viranomaiset uhkaavat siihen syyllistyviä sakoilla.