Britanniassa EU-jäsenyyden kannatus jakautuu pitkälti yhteiskuntaluokan mukaan. Korkeasti koulutettujen ja hyvätuloisten keskuudessa jäsenyyttä kannatetaan vahvemmin kuin työväenluokan parissa.
Vastakkain on silti useampia ryhmiä kuin perinteinen kahden kerroksen väki.
Äänestäjät voidaan luokitella karkeasti kuuteen eri ryhmään, jotka kannattavat tai vihaavat EU:ta hyvin eri syistä. He äänestävät juhannuksen aatonaattona EU-jäsenyyden kohtalosta.
EU-eroa kannattavat ryhmät:

1. EU-ero korjaa kaiken
Eroa ajava työväenluokkalainen britti näkee EU-eron taikaluotina, joka toisi parannusta niin työtilanteeseen, palkkatasoon kuin asumiseen. Unionin alueelta tulevien siirtolaisten koetaan vievän töitä ja huonontavan palkkatasoa. Hän uskoo itsenäisyyspuolueen Nigel Faragen maahanmuuttokritiikkiin.

2. Valta takaisin Britannialle
Intellektuellin brittidemokratian puolustajan silmissä EU on väistämättä matkalla kohti liittovaltiota, mikä tuhoaisi Britannian oman parlamentin päätösvallan. Demokratiasta huolestuneiden määrä ei riitä Britannian eroon.
Boris Johnsonin kaltaiset konservatiivipuolueen oikeistoälyköt tarvitsevatkin EU-eron saamiseksi maahanmuuttokriittisten apua.

3. Vastustaja alusta asti
Politiikan vasenta laitaa edustava eroa ajava britti pitää unionia liian oikeistolaisena projektina. Hän katsoo kauhulla, kuinka Euroopan keskuspankki ajaa julkisen talouden säästöjä maissa, joissa kansan valitsema parlamentti on leikkauslinjaa vastaan.
Britannian työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn on puolueensa tavoin jäsenyyden puolella, mutta sydän ei näytä olevan mukana. Hän äänesti vuonna 1975 unionin edeltäjän Euroopan talousyhteisön ETY:n jäsenyyttä vastaan.
EU-eroa vastustavat ryhmät:

1. Keskiluokka hyötyy ja hyväksyy
Jäsenyyttä puolustava ylemmästä keskiluokasta tuleva britti ostaa puolalaiselta remontin. Italialainen barista pyöräyttää espresson ja espanjalainen au pair hoitaa lapset. Lomalla sujahdetaan Alpeille, jossa ruokatilaus surahtaa luontevasti ranskaksi.
Euroopasta Britanniaan suuntautuva maahanmuutto ei ole uhka korkean koulutuksen vuoksi. Tähän ryhmään kuuluu esimerkiksi jäsenyyttä puolustava Top Gear -ohjelman entinen juontaja Jeremy Clarkson jatkuvasta EU-naljailustaan huolimatta.

2. Järkiliitossa EU:n kanssa
Vastahakoinen EU:n puolustaja näkee unionin demokraattiset ongelmat, mutta myös sen välttämättömyyden kansantaloudelle. Hän ymmärtää maiden väliset riippuvuussuhteet: Britannian pitäisi EU:n sisämarkkinoilla toimiakseen myöntyä EU-sääntöihin eron tullessakin, eikä saarivaltion maantieteellinen sijainti Euroopan mantereen kyljessä muuttuisi.
Ryhmään kuuluu entinen EU-skeptikko, jäsenyyden puolesta taisteleva pääministeri David Cameron.

3. Nuorten ja koulutettujen blokki
Vasemmalle kallellaan oleva EU-mielinen britti pitää kansainvälisyyttä tärkeämpänä kuin kansallisvaltioita ja kokee erokampanjan muukalaispelkoa lietsovan kampanjan vastenmielisenä. Moni tähän ryhmään kuuluva on nuori, jolle EU voi tarjota niin työ- kuin opiskelupaikan. Heitä pelottaa, että vanhemmat sukupolvet sulkevat kansanäänestyksessä ovet Eurooppaan.
Ryhmään kuuluu suuri määrä eturivin taiteilijoita ja tiedemiehiä, esimerkiksi fyysikko Stephen Hawking.