Presidentti Niinistö aloitti kesän Naantalissa – Viikonvaihteessa keskustellaan Suomen ja Ruotsin yhteistyöstä

Kultaranta-keskustelut käydään sunnuntaina ja maanantaina Naantalissa. Paikalle saapuu muun muassa Ruotsin pääministeri.

Kotimaa
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio
Dmitri Volgin / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat aloittaneet kesänviettonsa Naantalin Kultarannassa.

Presidentti valmistautuu viikonvaihteessa järjestettäviin Kultaranta-keskusteluihin, joiden pääaiheina ovat tänä vuonna Pohjois-Euroopan turvallisuus sekä Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö.

– Odotan oikein mielenkiintoista viikonvaihdetta, Niinistö sanoo.

Kultarantaan keskustelemaan on tulossa Ruotsin pääministeri Stefan Löfven. Hän pitää avauspuheen sunnuntaina. Varsinaiset keskustelut käydään maanantaina.

– Esillä ei ole pelkästään Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö vaan kaikki se, mitä me yhdessä teemme suhteessa kolmansiin. Maanantaina keskusteluun on osallistumassa runsas joukko ruotsalaisvieraita, kertoo presidentti Niinistö.

Yle lähettää Kultaranta-keskustelut suorana Areenassa.

Puiston veistosnäyttely puhuttelee

Presidenttipariskunnan kesä Naantalissa on alkanut hyvin.

– Täällä on aivan erinomainen ympäristö, paljon liikuntamahdollisuuksia ja meri tuo ihan oman elementtinsä olemiseen, Sauli Niinistö kehuu.

– Ei tarvitse kuin astua ovesta ulos, ja ympäristössä on Suomen kesä kukkeimmillaan, Jenni Haukio lisää.

Tiistaina presidenttipariskunta avasi Kultarannan puistoalueen veistosnäyttelyn, joka järjestetään nyt seitsemäntenä peräkkäisenä kesänä. Esillä on kuvanveistäjä Hannele Kylänpään teoksia.

– Ne istuvat tänne erittäin hyvin. Hannele Kylänpäällä on paljon eläinaiheita, joista suurin osa on täällä luonnossakin kovin tuttuja. Kovin puhuttelevaa veistoksissa on liikkuvuus, ja ne tuovat tietyllä tavalla dynamiikkaa tähän puistikkoon, Niinistö kuvailee.

Myös yleisöllä on mahdollisuus tutustua Kultarannan puutarhaan. Opastettuja kierroksia järjestetään pitkin kesää ja perjantai-iltaisin puistossa voi kierrellä vapaasti. Puutarhassa vierailee vuosittain 20 000 kävijää.