Näkyvästi piilossa – pullonokkien elo Särkänniemen delfinaariossa jatkuu

Tampereen Särkänniemen delfinaario on kadonnut kylteistä ja logoista, delfiinit sen sijaan asustelevat edelleen entisissä vesissä. Uutta kotia pullonokkadelfiineille ei vielä ole löytynyt. Huvipuiston kävijöitä suljettu rakennus ihmetyttää.

Kotimaa
Särkänniemen delfinaario ulkoa.
Neljä delfiiniä viettää aikaansa delfinaariossa, mutta esityksiä ei enää pidetä. Delfinaario on määrä remontoida sisäliikuntapuistoksi syksyyn mennessä. Kysyimme huvipuiston kävijöiltä mielipidettä delfinaariosta.

Huvipuiston kesä on alkanut vilkkaana Tampereen Särkänniemessä. Viitteitä tai viittooja aikaisempien vuosien suosikkikohteeseen, delfinaarioon ei enää näy missään.

Suljettujen ovien takana neljä delfiiniä jatkaa elämäänsä ja odottelee pääsyä uuteen sijoituspaikkaan.

Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus päätti viime lokakuussa sulkea delfinaarion kannattamattomana. Sen jälkeen delfinaariossa on valmisteltu eläinten siirtoa eikä näytöksiä enää ole pidetty. Uuden sijoituspaikan löytäminen on edennyt vaivalloisesti.

Särkänniemen delfiinien tilannetta pohditaan keskiviikkona Animalian järjestämässä keskustelutilaisuudessa Tampereella. Tilaisuudessa puhutaan muun muassa siitä, mikä olisi delfiineille eläinten oikeuksien kannalta paras mahdollinen lopputulos ja minkälainen tilanne Euroopassa on delfiinien turvapaikkojen suhteen.