Ranskan media: Hollande möhläsi homolausunnollaan

Ranskan presidentti Francois Hollande on joutunut maansa median pilkan kohteeksi seksuaalista suuntautumista koskevilla lausunnoillaan.

Ulkomaat
Kuvassa Ranskan presidentti Francois Hollande katsoo valppaana kameraan. Kuva otettu 10. 6. 2016.
Francois Hollande kuvattuna 10. kesäkuuta 2016.EPA/ETIENNE LAURENT

Presidentti Hollande vieraili maanantaina Yhdysvaltain Pariisin-suurlähetystössä esittämässä Ranskan surunvalittelut Yhdysvalloille Orlandon klubi-iskun johdosta. Vierailun jälkeen Hollande puhui medialle ja tuomitsi tyrmistyttävät homofobiset surmat.

– Orlandossa tapahtui isku Yhdysvaltoja vastaan, mutta myös vapautta vastaan. Sellaista vapautta vastaan, jossa kukin voi itse valita seksuaalisen suuntautumisensa ja määrittää oman elämäntyylinsä, sanoi Hollande.

Presidentti puhui tv-kameroiden edessä ja julkaisi lausuntonsa vielä Twitter-tilillään. Tämän jälkeen kommentit saivat laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa.

”Francois Hollande tviittaa, että homoseksuaalisuus on valinta! Ei, missä maassa me elämme?”, tviittasi eräskin närkästyjä.

”Hollande puhuu vapaudesta valita seksuaalinen suuntautuminen. Voisiko joku selittää hänelle?”, totesi toinen kummastuneena.

Ranskan media nimittää presidenttinsä sanavalintaa munaukseksi.

”Francois Hollanden oppi kaikesta tästä on, että sanansa voi valita, mutta ei seksuaalista suuntautumistaan”, näpäytti sanomalehti Le Monde.

Radio Europe1 puolestaan nimittää presidentin kommenttia valtavaksi virheeksi.

Lähteet: AFP