Venezuela palaa viisipäiväiseen työviikkoon

Venezuelan sähköpulan hellittäessä julkisen alan työpaikoilla palataan viisipäiväiseen työviikkoon.

Ulkomaat
Ihmisjoukko seisoskelee takanaan mellakkavarusteisii pukeutuneita poliiseja.
Venezuelassa on protestoitu hallitusta vastaan, sillä se ei ole kyennyt huolehtimaan kansalaisten perustarpeista. Miguel Gutierrez / EPA

Venuzuelassa palataan viisipäiväiseen työviikkoon, sillä maan sähköpula hellittää. Julkisen alan työpaikoilla on huhtikuun lopusta lähtien työskennelty vain maanantaisin ja tiistaisin. Venezuelan hallitus pyrki työajan lyhennyksellä säästämään sähköä.

Alkuviikosta maan energiaministeri kertoi, että vesimäärät ovat lähes normalisoituneet Gurin vesivoimalassa, josta maa saa lähes 70 prosenttia sähköstään. Venezuelaa on koetellut pahin kuivuus sitten 1960-luvun. Venezuelassa on satanut tänä vuonna erityisen vähän poikkeuksellisen voimakkaan el Nino -sääilmiön takia.

Julkisen alan työpaikoilla työskennellään jälleen myös keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, joskin vain kello yhteen saakka. Työntekijöiden palkkoja ei ole vähennetty työajan leikkauksista huolimatta.

Julkisen sektorin työviikon lyhentämistä on kritisoitu turhana, sillä kriitikoiden mukaan ihmiset ainoastaan siirtyivät koteihinsa käyttämään tietokoneitaan ja ilmastointilaitteitaan.

Venezuela kärsii samaan aikaan myös erittäin vakavasta talouslamasta. Maa on täysin riippuvainen öljytuloista, jotka ovat nyt raakaöljyn halvan hinnan takia romahtaneet.

Lähteet: AP