Lähteet: Orlandon joukkosurmaajan vaimo tiesi iskusta – syytteitä odotetaan

Joukkosurmaajan vaimon odotetaan saavan syytteet yhteyksistään Orlandon yökerhoiskuun, kertoo amerikkalaismedia.

Ulkomaat
Tutkijoita yökerhon edustalla Orlandossa.
Orlandon klubi-iskussa kuoli viisikymmentä ihmistä.AOP

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi tutkii Orlandon yökerhoampujan vaimon yhteyksiä sunnuntaiseen iskuun.

Liittovaltion poliisiviranomaislähde kertoo useille tiedotusvälineille, että Omar Mateenin vaimo Noor Salman tiesi aviomiehensä suunnitelmista eikä tehnyt mitään estääkseen häntä. Liittovaltion poliisi FBI on kuullut vaimoa useita kertoja joukkosurman jälkeen.

Syyttäjien kerrotaan nyt selvittävän, onko vaimoa vastaan mahdollista nostaa syytteet avunannosta 49 murhaan ja 53 murhan yritykseen. Lisäksi vaimolle tulisi syytteet poliisille valehtelusta sekä terrorisuunnitelman salaamisesta.

Uutistoimisto Reutersin lähteen mukaan liittovaltion suuri valamiehistö on kutsuttu koolle pohtimaan syytteiden nostamista. Noor Salman voi saada syytteet jo tänään keskiviikkona.

Uutiskanava Fox Newsin (siirryt toiseen palveluun) lähteen mukaan Salman on myöntänyt poliisille, että aviomies paljasti iskusuunnitelmansa ja jopa soitti vaimolleen Pulse-yökerhosta kesken verilöylyn. Salman on myös vahvistanut poliisille tietoja Mateenin aseostoista ennen iskua. Lisäksi vaimo on kertonut miehellään olleen väkivaltaisia ajatuksia. TV-yhtiö CBS puolestaan kertoo, että vaimo on suostunut menemään valheenpaljastustestiin.

Sanomalehti New York Times (siirryt toiseen palveluun) kertoo, ettei poliisi ole kuitenkaan pidättänyt vaimoa.

Omar Mateen kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa varhain sunnuntaina paikallista aikaa. Mateen ehti surmata 49 ihmistä ja haavoittaa yli 50:tä. Kyseessä oli Yhdysvaltain lähihistorian pahin joukkosurma.

Lähteet: Reuters