Kempeleen Kiri tuotti jymy-yllätyksen voittamalla Sotkamon superpesiksessä

Ihmeiden aika ei ole ohi, kuvaa KeKin pelinjohtaja Juha-Matti Ranta voittoa Sotkamon Jymystä. Superpesiksen hallitseva Suomen mestari kaatui sarjanousija Kempeleen ehjään ulkopeliin. Voitto tuli Kempeleelle vaikean alkukauden jälkeen parhaaseen mahdolliseen saumaan.

urheilu
Pesäpallon viuhka
Tomi Hänninen

Superpesiksen sarjanousija Kempeleen Kiri lähti tiistai-illan otteluun Sotkamon Jymyä vastaan selvästi altavastaajana. Vastoin odotuksia asetelmat kääntyivät kuitenkin toisin päin, ja Kempele voitti hallitsevan Suomen mestarin jaksoin 1-0 (2-1, 1-1-).

Pelinjohtaja Juha-Matti Ranta pohtii, että saavutettu voitto on urheilun suola.

– Ihmeiden aika ei ole ohi. Pelin asetelma oli Daavid vastaan Goljat, mutta koskaan ei ole helppo lähteä pelaamaan jättimäisenä ennakkosuosikkina toista vastaan, varsinkin kun toinen onnistuu pelaamaan hyvän pelin.

Ranta kuvaa Kempeleen tosi hyväksi.

Pelin asetelma oli Daavid vastaan Goljat.

Juha-Matti Ranta

– Pelasimme ulkopelissä erittäin rohkeaa peliä. Alun kangertelun jälkeen ulkopelissä pelasimme äärimmäisen ehjän pelin ulkopelissä, ja siinä tarvittavat juoksut sisällä. Siinä oli se salaisuus, hän analysoi.

Lisähaastetta peliin toi, kun lyöjäjokeri Jarmo Viittanen joutui edellisessä ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi jäämään pelistä sivuun. Viittasen korvasi Jani Korhonen, joka löi kaksi juoksua ja palkittiin pelin parhaana pelaajana.

– Aikamoinen tuhkimotarina. Se oli Korhosen debyytti pääsarjatasolla, eikä miehellä itse asiassa ollut ykkössarjastakaan ottelua alla. Pari kertaa pallo merkistä väliin, niin oli kyllä mahtava suoritus nuorelta mieheltä, Ranta kehuu.

Voitto on henkisesti suuri saavutus

Alkukausi on ollut KeKille vaikea, joten voitto hallitsevasta Suomen mestarista oli suuri saavutus.

Voitto tuli parhaimpaan mahdolliseen saumaan uskon luojana ja voiman antajana.

Juha-Matti Ranta

– Voitto tuli parhaimpaan mahdolliseen saumaan uskon luojana ja voiman antajana tälle kesälle. Että tosi makea voitto siinä mielessä, Ranta sanoo.

Ranta kertoo, että alkukausi on rehellisyyden nimissä ollut Kempeleen Kirille järkyttävän raskas.

– Kyllähän me tiedettiin jo etukäteen, että kun nousijaporukka ollaan, siitä tulee haastavaa ja paikka sarjatasolla pitää ansaita, mutta meille on kevään aikana tullut poikkeuksellisen paljon haasteita.

Kempeleen Kiri on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.

Iso kuva on tärkein

Kempeleen Kiri valmistautuu jo seuraavaa peliä vastaan, joka on torstaina Jyväskylässä. Pelinjohtaja Juha-Matti Ranta kertoo, että yksittäisten pelien merkitys on totta kai suuri, mutta iso kuva kuitenkin se tärkein asia.

– Isossa kuvassa kaikista tärkein asia meillä on, että pystymme säännöllisesti saamaan pisteitä ja voittoja. Torstaina kun voitetaan tai hävitään, se ei takaa mitään, vaan tulevissakin peleissä pitää pystyä pelaamaan hyvin.

Epätasaisista peleistä Kempeleellä onkin kokemusta.

– Kun voitimme Kouvolan ja oli hienot tunneryöpyt, seuraava peli oli meidän heikoin peli. Kyllä meillä on henkisesti iso vääntö pään sisällä, että osataan voitonkin jälkeen pelata hyvä peli eikä olla takki tyhjänä, Ranta sanoo.