1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Maahanmuuttajataustaiset lääkärit kielikylpyyn Porissa

Maahanmuuttajataustaiset lääkärit osaavat jo puhua suomea sujuvasti, mutta ovat motivoituneita saamaan lisäoppia. Myös Porin murteen ilmaisuja harjoitellaan.

Kuva: Tiina Karjalainen / Yle

Porin perusturvakeskus kohentaa maahanmuuttajataustaisten lääkärien kielitaitoa. Tarvettakin on, sillä ulkomailta muuttaneiden lääkärien määrä on lisääntynyt.

Vaikka arkipäivätyössä lääketieteellinen slangi tai latina joskus auttaa, opettaja Elisan avulla meidän suomen kielen sanastomme on laajentunut.

lääkäri Svajone Dubickiene

Suomeen tullessaan lääkärit osaavat puhua suomea suhteellisen sujuvasti. Ryhmän tarkoituksena on hioa lääkäreiden kielitaitoa, laajentaa sanavarastoa ja tutustuttaa heitä Porin murteen ominaispiirteisiin.

Kieliopetukseen osallistuu yli 20 lääkäriä. Heitä opettaa Elisa Bruk. Perusturvakeskuksesta kerrotaan, että opetukseen osallistuvat lääkärit ovat motivoituneita.

– Suomen kieli on niin rikasta. Vaikka arkipäivätyössä lääketieteellinen slangi tai latina joskus auttaa, opettaja Elisan avulla meidän suomen kielen sanastomme on laajentunut, kommunikointi tullut rohkeammaksi ja selvemmäksi, sanoo lääkäri Svajone Dubickiene perusturvakeskuksen tiedotteessa.

Suomen kielen opetuksen lisäksi oppitunneilla keskustellaan Porin historiasta ja Suomen kulttuuriperinteistä.