Hyppää sisältöön

Pelastuslaitoksen työntekijöiltä säästöesitys: "Teemme 24 tuntia enemmän töitä"

Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta on vaatinut kunnilta lisärahoitusta. Henkilökunta on nyt laatinut oman säästöesityksensä.

Kuva: Katja Halinen / Yle

Satakunnan pelastuslaitoksen henkilöstö on laatinut esityksen miljoonan euron säästöjen saamiseksi. Esityksen takana ovat sekä palomiesliittoon että JHL:ään kuuluvat työntekijät.

Henkilökunta esittää, että sopimuspalokuntien korvauksia leikataan 30 prosenttia. Jos esitys toteutuu jo tänä vuonna, henkilökunta ilmoittaa olevansa valmis tekemään ylimääräistä työtä 24 tuntia ilman korvausta. Tästä pitäisi seurata 850 000 euroa.

Henkilöstö esittää myös Kankaanpään päivystysalueen lakkauttamista ja alueen hoitamista Porista ja Raumalta käsin. Lisäksi pitäisi muun muassa vähentää virve-puhelinten eli viranomaisverkossa toimivien puhelinten määrää ja pelastusharjoitusalueen rahoitusta.

Pelastuslaitoksen johto on etsinyt säästöjä muun muassa esittämällä Ulvilan paloaseman sulkemista usean kuukauden ajaksi. Laitoksen johtokunta ei suostunut esitykseen, mutta sen sijaan se on vaatimassa kunnilta lisärahoitusta.

Lisäys klo 18:12 Palopäällystöön kuuluvat JHL:n jäsenet eivät ole esityksessä mukana.