1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Feministinen puolue pyrkii puoluerekisteriin

Feministiseksi puolueeksi itseään kutsuva puolueyhdistys pyrkii keräämään tarvittavat 5 000 kannattajakorttia ennen ensi vuoden kuntavaaleja.

Kuva: Yle

Feministiseksi puolueeksi itseään kutsuva uusi puolueyhdistys yrittää päästä puoluerekisteriin. Yhdistys kertoo tiedotteessaan pitäneensä tänään keskiviikkona perustavan kokouksensa.

Yhdistyksen tavoitteena on kerätä vaadittavat 5 000 kannattajakorttia ja päästä puoluerekisteriin ennen ensi vuoden keväällä järjestettäviä kuntavaaleja.

– Puolueyhdistys on perustettu, koska perinteiset poliittiset ideologiat eivät ole onnistuneet ratkaisemaan syrjintää, seksismiä ja rasismia, jotka tiedetään yhtä lailla kapitalististen kuin sosialististen järjestelmien ilmiöiksi, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Puolueyhdistyksen perustajia ovat Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Katju Aro ja Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim. Vaikka molemmat perustajat toimivat Naisasialiitto Unionissa, he korostavat tiedotteessa, että puolue on täysin itsenäinen hanke.

Puoluerekisteriin (siirryt toiseen palveluun) on hyväksytty tänä vuonna kaksi puoluetta: sieltä viime vuoden vaalien jälkeen pudonnut Piraattipuolue ja Kansallinen Viskipuolue. Tällä hetkellä rekisteröityjä puolueita on yhteensä 12.