Hyppää sisältöön

Panaman papereihin liittyvä pidätys Genevessä – Mossack Fonseca epäilee it-työntekijän vuotaneen tietoja

Maailman suurimmaksi tietovuodoksi kutsutut Panaman paperit käsittelivät veroparatiiseja. Ne vuodettiin asianajotoimisto Mossack Fonsecasta.

Asianajotoimisto Mossack Fonsecan toimisto Panaman pääkaupungissa Panamássa. Kuva: Alejandro Bolivar / EPA

Asianajotoimisto Mossack Fonsecan tietokoneteknikko on pidätetty Genevessä, kertoo sveitsiläinen sanomalehti Le Temps (siirryt toiseen palveluun). Mossack Fonseca epäilee, että teknikko olisi siirtänyt suuria määriä luotettavaa tietoa toimiston ulkopuolelle.

Le Tempsin mukaan teknikkoa pidetään tutkintavankeudessa. Geneven syyttäjänvirasto ei ole vahvistanut tietoa. Syyttäjä vahvistaa kuitenkin uutistoimisto AFP:lle, että Mossack Fonseca on tehnyt kanteen ja sitä tutkitaan.

Teknikko on kieltänyt tehneensä mitään väärää, kertoo Le Temps. Asianajotoimisto kuitenkin epäilee häntä tietojen varastamisesta ja luottamuksen pettämisestä.

Le Tempsin mukaan ei ole mitään todisteita, että mies olisi vastuussa Panaman papereiden vuotamisesta julkisuuteen huhtikuussa.

Maailman suurimmaksi tietovuodoksi kutsutut Panaman paperit käsittelivät veroparatiiseja. Vuodetut asiakirjat olivat peräisin panamalaisesta asianajotoimistosta Mossack Fonsecasta.