Kolme traktoria ja asuntovaunu tuhoutuivat tulipalossa Luumäellä

Noin 200 000 euron vahingot on tulossa Luumäellä aamuyöllä syttyneestä tulipalosta. Vapon turvetuotantoalueella paloi työntekijöiden taukotupa, kolme traktoria ja kokoojavaunu.

Kotimaa
Traktori tulessa turvesuolla
Etelä-Karjalan pelastuslaitos/Lasse Vallentin

Tulipalo on johtanut suuriin vahinkoihin Vapon turvetuotantoalueella Luumäellä. Lähellä Suo-Anttilaan olevan Heikkiläntien varrella oli torstaina aamuyöllä syttynyt palamaan turvetuotannossa käytettäviä työkoneita.

Ilmoituksen palosta hätäkeskus sai kello viiden aikoihin.

– Läheltä Kuutostietä oli nähty savua, ja sieltä tuli havainto, kertoo palopaikalta Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen palomestari Lasse Vallentin.

Palossa tuhoutui käyttökelvottomiksi kaksi traktoria ja työmaan taukotilana toiminut vanha asuntovaunu.

– Traktori on edelleen tulessa, koska siinä on niin paljon polttoainetta sisällä. On parempi että polttoaine palaa, kuin että se valuisi maahan, kertoo palomestari Vallentin.

Palossa vahinkoja kärsi myös kolmas traktori sekä turvetuotantovaunu. Vahinkojen arvo nousee liki 200 000 euroon.

Syttymissyystä on tällä hetkellä vain arvailuja. Turvetuotantoalueella on tehty töitä yöllä kello kolmeen saakka.

– Johonkin koneeseen on voinut tulla sähkövika. Tuhotyön osuuttakaan ei ole suljettu pois, kertoo palomestari Lasse Vallentin.

Poliisi tutkii syttymissyytä tarkemmin aamupäivällä.

Palopäällikkö Lasse Vallentinin mukaan palo leviää helposti koneesta toiseen, koska tuli leviää turvetta pitkin ja esimerkiksi traktoreiden isoista renkaista tulee valtava kuumuus ja palokuorma.

Parhaillaan alueella on menossa jälkisammutustyöt.