1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Alligaattorin viemä pikkulapsi löydettiin kuolleena Floridassa

Kaksivuotiaan ruumis löytyi vahingoittumattomana ja hän oli viranomaisten mukaan luultavasti hukkunut.

Lasta etsittiin lomakeskuksen rannikolta. Kuva: John Taggart / EPA

Sukeltajat löysivät keskiviikkona kaksivuotiaan pojan ruumiin Disneyn lomakeskuksen rannikon läheltä. Alligaattori vei lapsen mukanaan tiistai-iltana.

Kaksivuotiasta etsittiin epätoivoisesti yli 50 poliisin ja palomiehen voimin. Pojan ruumis löytyi sameasta vedestä melkein vahingoittumattomana ja hän oli viranomaisten mukaan luultavasti hukkunut. Ruumis löydettiin noin kymmenen metriä paikasta, josta alligaattori nappasi pojan.

Nebraskasta kotoisin oleva poika oli leikkimässä kello 21 aikoihin tiistaina Disney's Grand Floridian Resort & Spa -lomakeskuksen alueella sijaitsevan järven rannassa, kun vedessä vaaninut alligaattori iski. Pojan vanhemmat yrittivät pelastaa lapsensa alligaattorin hampaista, mutta melkein kaksimetrinen peto onnistui vetämään pojan mukanaan pinnan alle.

Järvi, jossa alligaattori vaani, on keinotekoinen, mutta se on yhteydessä luonnolliseen järveen. Alligaattorit ovat tavallisia Floridassa, ja ne liikkuvat myös maitse. On kuitenkin hyvin epätavallista, että alligaattori hyökkää ihmisen kimppuun.

Disney sulki kaikki Floridan lomarantansa tapahtuneen jälkeen.