1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tulitikkuleikit tuhosivat Lehtisaaren kesäkodin – Kirkkoherra: "Toivon, että tuomitseminen lopetettaisiin"

Jyväskylän seurakunnan kesäkodin tuhonnut tulipalo sai alkunsa lasten tulitikkuleikeistä. 30-luvulla rakennetusta hirsitalosta ei jäänyt pystyyn kuin savupiippu ja osa yhdestä seinästä.

Kotimaan uutiset
Palanut ovi, jossa kiinni lukko ja kahva.

Jyväskylän seurakunnan kesäkoti Tuomiojärven Lehtisaaressa tuhoutui täysin eilisessä tulipalossa. Palo sai alkunsa lasten tulitikkuleikeistä.

– Toivon, että etenkin sosiaalisessa mediassa asian yhteydessä harrastettu tuomitseminen lopetettaisiin. Asianosaisilla on varmasti kurja olo ilman sitäkin, toteaa kirkkoherra Arto Viitala.

– Tärkeintä on, että ihmiset saatiin turvaan, hän jatkaa.

Nuoriso-ohjaaja Pasi Bom on vastannut Lehtisaaren kesäkodista seitsemän vuotta. Nyt taloa ei enää ole, vaan sen paikalla on surullinen hiiltynyt raunio.

– Näky on kauhea, kun muistaa miten komea talo tässä seisoi, hän sanoo.

Tapahtumat käynnistyivät eilen palovaroittimen äänestä. Työntekijät lähtivät tarkistamaan tilannetta, ja havaitsivat savua.

– Syy löytyi yhden huoneen komerosta, Bom kertoo.

Työntekijät tekivät alkusammutuksen, sulkivat huoneen oven, ja alkoivat tyhjentää taloa ja aluetta lähtölaituriin. Samalla, kun tuli pääsi katon purueristeisiin, talo syttyi kuin ruutitynnyri. Palokunta ei voinut muuta kuin estää palon leviämisen saaren puihin ja kasvillisuuteen.

Saaressa oli kaikkiaan viitisenkymmentä ihmistä.

– Meillä on saaressa riittävä venekapasiteetti kuljettaa ihmiset nopeasti pois, sanoo Bom.

Tulipalon shokista huolimatta Lehtisaaren väki katsoo jo eteenpäin.

– Kyllä meillä lääniä tässä on, laitetaan teltta tuohon pystyyn, ja sauna jäi kumminkin. Kyllä täällä vielä tänä kesänä tapahtuu, Bom sanoo.

Saari on kuitenkin toistaiseksi turvallisuussyistä suljettu, ja pidemmän aikavälin tulevaisuus on auki.

– Toivon, että tähän saadaan vielä uudisrakennus. 30-luvulla tänne tuotiin järven yli hirret, miksei nytkin sellaista voisi tapahtua. Tuodaan vaikka helikopterilla, Bom sanoo.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Facebookissa
Lue seuraavaksi