Helsingin yliopisto yt-neuvotteluiden jälkimainingissa – "Työn määrä on kasvanut räjähdysmäisesti"

Helsingin yliopiston huhtikuussa päättyneet yt-neuvottelut karsivat kovalla kädellä hallintohenkilöstöä. Opintoneuvoja Tiina Erkkilä sai pitää työpaikkansa. Nyt hän hoitaa myös irtisanottujen kollegoidensa töitä. Suuret muutokset rasittavat myös professoreita, mutta toivo paremmasta huomisesta elää.

Kotimaa
Vapaa-ajallaan Tiina Erkkilä viihtyy omalla veneellään. Tässä kuvassa hän on katsastamassa Tall Ships Race -alusta, joka vieraili Helsingissä heinäkuussa 2013.
Veneilyharrastus on ollut Tiina Erkkilän henkireikä pitkissä yt-neuvotteluissa. Tässä kuvassa hän on katsastamassa Tall Ships Race -alusta, joka vieraili Helsingissä heinäkuussa 2013.Jarmo Rantanen

Paperikasat odottavat arkistointia Helsingin yliopiston opintoneuvojan Tiina Erkkilän pöydällä.

Ne saavatkin vielä odottaa, sillä Erkkilä ei ehdi vastaamaan edes sähköposteihin, kun hän keskittyy hoitamaan opiskelijoiden opintosuoritusten rekisteröintiä. Ne on pakko priorisoida muiden töiden edelle, jotta opiskelijat valmistuvat.

Helsingin yliopiston hallinnossa työskentelevällä Erkkilällä on raskas kevät takanaan. Syksyllä alkaneet yt-neuvottelut päättyivät huhtikuun lopussa. Niiden seurauksena lähes neljä sataa ihmistä sai yliopistolta potkut.

– Tunnelma täällä oli karsea, kun kaikki odottivat sähköpostia, että tuleeko irtisanominen vai ei. Se veti ihan hiljaiseksi pitkäksi aikaa, mutta pikku hiljaa elämä jatkuu, Erkkilä sanoo.

Erkkilä sai pitää työpaikkansa, mutta neljä hänen läheistä kollegaansa joutui lähtemään. Jäljelle jääneet hoitavat nyt myös lähteneiden työtehtävät.

Uusi ja vanha organisaatio päällekkäin, tuplasti työtä

Erkkilä ja muu hallinnon väki on siirtynyt uuteen palveluorganisaatioon, jonka toiminta alkaa käytännön tasolla elokuussa uuden lukuvuoden myötä.

Huomaan välillä, että unohdan hengittää ja vatsa tulee kipeäksi.

Tiina Erkkilä, opintoneuvoja, Helsingin yliopisto

Vanhassa organisaatiossa Erkkilä oli Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen osastosihteeri. Hän oli joka paikan höylä, joka neuvoi opiskelijoita, maksoi palkkioita sekä huolehti tilavarauksista ja tiedottamisesta.

Uudessa palveluorganisaatiossa Erkkilä keskittyy opintoneuvojan tehtäviin, mutta hänen vastuullaan oleva opiskelijajoukko on nykyistä laajempi. Erkkilä opiskelee parhaillaan alaan liittyvää lainsäädäntöä, koska jatkossa hänen täytyy tietää aiempaa enemmän opintojen korvattavuudesta ja tutkintotodistusten vaatimuksista.

Samalla kun hän ottaa haltuunsa uusia tehtäviään, hän yrittää hoitaa myös vanhat työnsä.

– Työn määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja jotkut kärsivät siitä. Itselläni on ihan fyysisiä oireita. Huomaan välillä, että unohdan hengittää ja vatsa tulee kipeäksi.

Helsingin yliopisto on rakentanut uutta organisaatiotaan syksyä 2017 silmällä pitäen. Silloin astuu voimaan tutkintouudistus, jonka myötä kandi- ja maisteriohjelmat muuttuvat. Supistunut hallintohenkilöstö joutuu tekemään paljon ylimääräistä työtä, koska myös vanhalla tutkintojärjestelmällä aloittaneita opiskelijoita on talossa vielä seuraavat kolme vuotta.

– Yliopiston digiloikka ja uudet työvälineet tulevat vasta ensi vuonna eli nyt ei ole edes teknisiä työvälineitä, jotka helpottaisivat työtä. Seuraavasta lukuvuodesta tulee aika hurja.

Yt-neuvotteluista jäi epäluottamus, mutta pahin on ohi

Muutokset hallintohenkilöstössä näkyvät myös opetus- ja tutkimushenkilöstön työssä. Sihteereitä on aiempaa vähemmän, eivätkä he ole enää omissa tiedekunnissaan vaan koko yliopiston yhteistä henkilöstöä.

– Hätäapuna saimme yhden henkilön, joka hoitaa opiskelijoiden neuvontaa ja opintojen rekisteröintiä. On ollut paljon epäselvyyttä ja ihmisten jaksamista on koeteltu. Tehtäviä on jouduttu priorisoimaan, että opiskelijoiden valmistuminen ja keväällä suoritetut valintakokeet eivät kärsisi, sanoo suomen kielen lehtori Terhi Ainiala humanistisesta tiedekunnasta.

Helsingin yliopiston suomenkielen lehtori Terhi Ainiala.
Suomen kielen lehtorin Terhi Ainialan mukaan pahimmasta on päästy yli.Jyrki Ojala / Yle

Yliopisto ei koskaan tiedottanut, miten opetus- ja tutkimushenkilöstön irtisanomiset ovat kohdistuneet eri tiedekuntiin.

Ainialan mukaan humanistisesta tiedekunnasta irtisanottiin viisi ihmistä. Suurin osa professoreista sai pitää työpaikkansa, mutta yt-neuvottelut jättivät jälkensä ilmapiiriin.

– Jokainen tietää henkilöitä, jotka ovat joutuneet lähtemään professoritasoltakin. Monet irtisanotut ovat kertoneet, että he eivät ole saaneet riittävän selviä vastauksia, millä perusteilla irtisanomiset tehtiin. Tämä on aiheuttanut epäluottamusta.

Pahimmasta on kuitenkin päästy yli, sanoo Ainiala.

– Kevät on ollut raskas ja epävarma. Nyt täällä tarvitaan vahvaa luottamusta ja yhteisöllistä henkeä, ja minun mielestäni semmoisesta on jo merkkejä.

Stressiltä voi suojautua

Tutkintouudistuksen ja organisaatiomuutoksen lisäksi Helsingin yliopistossa pohditaan uudelleen tiedekuntien jakoa ja kampusten rakennetta. Samalla yliopistojen tehtäviä ja profilointia mietitään koko maan tasolla.

Jos on jotain huonoa, niin aina on jotain hyvääkin.

Tiina Erkkilä, opintoneuvoja, Helsingin yliopisto

– On niin paljon isoja uudistuksia, että täytyy suojella itseään ja keskittyä siihen, mitä milloinkin on tekemässä. Kaikkea ei pysty edes ottamaan vastaan, Ainiala sanoo.

Myös Erkkilä osaa suojella itseään kovassa työtahdissa ja muutoksissa. Vaikka nainen painaa työpäivänsä täysillä, hän ei jää ylitöihin vaan lähtee kotiin, kun kahdeksan tuntia on täynnä.

– Olen oppinut jo kauan aikaa sitten, että ylitöiden tekeminen on lyhytnäköistä. Silloin on jo valmiiksi uuvuksissa, kun seuraava työviikko alkaa.

Erkkilän henkireikä on veneilyharrastus. Viikonloppuisin hän lähtee miehensä kanssa vesille.

– Köydet irti ja merelle! Se on auttanut kummasti, että pääsee ihan konkreettisesti irti maista ja irti kaikesta.

Horisontissa näkyy toivoa paremmista ajoista

Helsingin yliopiston opintoneuvoja Tiina Erkkilä sai pitää työpaikkansa yt-neuvotteluissa. Työn määrä on kasvanut, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä.
Tiina Erkkilän työt ovat lisääntyneet, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä.Jarmo Rantanen

Erkkilä uskoo, että kesäloman jälkeen koittavat ainakin hieman paremmat ajat. Hän toivoo, että työntekijöitä kuunnellaan, kun uusia tehtävänkuvia muodostetaan.

– Jos on jotain huonoa, niin aina on jotain hyvääkin. Organisaatiouudistus auttaa siihen, että tulee yhdenmukaisia järjestelmiä ja toimintatapoja. Se on opiskelijoille hyvä asia.

Myös Ainiala katsoo pitemmälle, tämänhetkisten ongelmien ylitse.

– Muutoksissa voi olla mahdollisuuksia oman työn kehittämiselle, ja sitä pidän tervetulleena.