Hyppää sisältöön

Uusi miljoonaluokan peliprojekti käynnistyy Kymenlaaksossa

Tarkoituksena on muovata pelialan start up -yrityksistä useassa maassa toimivia peliyhtiöitä. Pelialan perinteinen ongelma on bisnesosaamisen puute.

Yksittäisiä onnistumisia on nähty esimerkiksi pelialalla. Kuva: Yle

Kehittämisyhtiö Cursor aloittaa miljoonaluokan pelialan hankkeen vetämisen. GameCamps -nimisen hankkeen tarkoituksena on koota Itämeren alueen aloittavia peliyrityksiä yhteen erilaisten tapahtumien kautta.

Tapahtumissa yritykset voisivat esimerkiksi vaihtaa osaamistaan ja kohdata potentiaalisia rahoittajia. Toiveena on, että kohtaamisten kautta syntyisi uusia monikansallisia yrityksiä, joilla olisi paremmat edellytykset pärjätä kansainvälisillä markkinoilla. Yhteistyössä on mukana kumppaneita Virosta, Latviasta ja Ruotsista.

Projektipäällikkö Teemu Saarelainen kertoo, että aloittavien peliyhtiöiden ongelmat ovat hyvin tiedossa. Pelejä kyllä osataan tehdä, mutta niiden markkinoiminen onkin toinen juttu.

– Suurin ongelma on varmasti bisnespuolen osaaminen. Verkostot puuttuvat, Saarelainen sanoo.

Useissa maissa toimivien ja laajalle verkostoituneiden pelifirmojen on helpompi haalia rahaa kuin pienten nyrkkipajojen. Tätä kautta syntyisi työtä, joka on myös Cursorin lopullinen tavoite.

GameCamps -hanke on nelivuotinen. EU on myöntänyt hankkeelle 1,6 miljoonan euron rahoituksen. Tuki kattaa kaikki kustannukset.