Rantakylän koulu siirtymässä Sirkkalaan – muuttoa kiirehditään sisäilmaongelmien vuoksi

Rantakylän alakoululle on etsitty ripeällä tahdilla väliaikaisia tiloja sisäilmanongelmien vuoksi Joensuussa. Nyt yksi mahdollinen tila on löytynyt Sirkkalasta. Joensuun kaupunginhallitus käsittelee tilaratkaisua maanantaina.

Rantakylä, Joensuu

Rantakylän sisäilmasta kärsivälle alakoululle esitetään tiloja Joensuun Sirkkalasta. Väliaikaisia opetustiloja on suunniteltu Karsikon koulun vieressä olevaan kiinteistöön.

Suunnitelman mukaan oppilaat kuljetetaan pääosin oman nykyisen koulun pihasta Sirkkalaan ja takaisin. Muutto pyritään toteuttamaan syysloman aikaan.

Ensimmäisessä vaiheessa väliaikaistiloihin muuttavat luokat 1-4, jotka ovat sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa. Luokat 5 ja 6 siirtyvät Sirkkalaan kun Rantakylän koulu puretaan uuden normaalikoulun tieltä.

Alun perin koulunkäyntiä oli tarkoitus jatkaa siihen saakka kunnes uusi normaalikoulu valmistuu. Sisäilman aiheuttaneet ongelmat ovat kuitenkin lisääntyneet, joten muuttoa oli kiirehdittävä.

Joensuun kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Kaupungin mukaan tilaratkaisu vaatii muun muassa sen, että Karelia Ammattikorkeakoulu luopuu osittain Sirkkalan kiinteistön käytöstä ja että lupaviranomaisilta saadaan tarvittavat luvat kiinteistön tilapäiseen koulukäyttöön.

Rantakylän alakoulussa on yhteensä 387 oppilasta, joista 238 lasta on ongelmallisessa kiinteistössä.