Kemin edustalla järjestettiin suuri meripelastusharjoitus

Kemin edustalla Perämerellä järjestettiin torstaina suuri meripelastusharjoitus. Maalialukseksi harjoitukseen oli saapunut Suomen Meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihuri.

meripelastus
Pelastusharjoitus Kemissä.
Risto Koskinen / Yle

Kemin edustalla Selkäsaaren ja Munakarin alueella toteutettiin torstaina iso meripelastusharjoitus. Harjoitukseen osallistui muun muassa Suomen Meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihuri sekä Lapin pelastuslaitoksen, alueen meripelastusyhdistysten ja merivartioston väkeä.

Meripelastusharjoituksen tavoitteena oli parantaa entisestään yhteistyötä ja viestintää eri pelastustoimijoiden välillä.

Pelastusharjoitus Kemissä.
Päällikkö Tuomas Kalanti (vas.) oli tyytyväinen harjoituksen lopputulokseen.Risto Koskinen / Yle

– Harjoitustilanteessa Turun meripelastuskeskuksesta tuli hälytys jossa kerrottiin, että huvivene oli ajanut kivelle. Onnettomuudessa loukkaantui muutama henkilö ja veneeseen tuli vuotoja, kuvailee Jenny Wihurin päällikkö Tuomas Kalanti.

– Alueella missä ei ole paljon resursseja ja jotain isompaa tapahtuu niin saumaton yhteistyö on erittäin tärkeää. Jenny Wihuri järjestääkin mielellään harjoituksia aina kun mahdollista. Tämä harjoitus onnistui hyvin ja kaikki tavoitteet täyttyivät, Kalanti sanoo.

Jenny Wihuri toimi harjoituksessa niin sanottuna maalialuksena eli pelastettavana kohteena.