Haloo! – Miksei terveyskeskus vastaa?

Vain vähän yli joka toiseen Akaan ja Valkeakosken terveyskeskuksiin soitettuun puheluun vastataan. Myös monen muun pirkanmaalaisen kunnan terveyskeskukset jäävät kauaksi tavoitteesta, jonka aluehallintovirasto on asettanut puheluiden läpimenoksi.

Kunnalliset terveyskeskukset
Nainen puhuu kännykkään.
Petra Ristola / Yle

Yhteydenotto terveyskeskuksiin tökkii monessa Pirkanmaan kunnassa. Aluehallintovirasto on valvonnassaan havainnut, että välittömässä yhteydensaannissa terveyskeskukseen on edelleen puutteita.

Vain vähän yli joka toiseen Akaan ja Valkeakosken terveyskeskuksiin soitettuun puheluun vastataan. Keskukset jäävät kauaksi tavoitteesta, jonka aluehallintovirasto on asettanut puheluiden läpimenoksi. Virka-aikana pitäisi pystyä vastaamaan vähintään 80 prosenttiin puheluista.

Myös Ikaalisten, Mäntänvuoren, Nokian, Parkanon, Tampereen ja Ylöjärven vastausprosentit jäävät tavoitteesta.

Kihniön, Parkanon ja Virtojen terveyskeskukset taas joutuvat aluehallintoviraston tarkkailuun, koska ne eivät ole ilmoittaneet puheluiden läpipääsyprosentteja.

Välitöntä yhteydensaantia valvotaan puhelinoperaattorien tuottamien tietojen avulla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kerännyt tiedot maaliskuussa 2016.