Seinäjoen uusi stadion on UEFA-kelpoinen – mustaa ja kultaa kaikkialla

Yksityisen rahan turvin rakennettu Seinäjoen jalkapallostadion avataan nyt lauantaina. Avajaisotteluun, jossa kohtaavat SJK ja HJK, odotetaan 5900 henkeä eli stadion on käytännössä loppuunmyyty. Hintaa stadionille kertyi yli 13 miljoonaa euroa.

Seinäjoen uusi jalkapalloareena saa tulikasteensa lauantaina SJK:n ja HJK:n pelissä. Kuva: Olli Koski / Yle

Seinäjoella uuden jalkapallostadionin avajaisia vietetään lauantaina täysin katsomoin. Paikalle on tulossa 5900 henkeä. SJK pelaa ensimmäistä kertaa uudella kotikentällään ja vastassa on HJK.

Tänään perjantaina tulleen tiedon mukaan uusi stadion on lisäksi UEFA-kelpoinen, mikä mahdollistaa kansainvälisten otteluiden pelaamisen myös Seinäjoella.

Kolmentoista miljoonan hanke

Stadionin rakennuskustannukset, mukaan lukien sisutus, nousevat hieman yli 13 miljoonaan euroon. Summasta 2,2 miljoonaa on kaupungin osuutta ja loput yksityistä rahaa. Katsomosta on voinut ostaa muun muassa oman istumapaikan.

– Stadionin osakkaiksi on tullut yrityksiä ympäri maata, Helsinkiä myöden, ei pelkästään omasta maakunnasta. Osakkaista yrityksiä on noin 60 prosenttia ja loput yksityishenkilöitä, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Teemu Virtanen.

W-Media & Management vastaa näytetaulusta ja ravintolasta. Ravintolan sisustukseen ja kymmeniin näytetauluihin on kulunut miljoona euroa. Tekonurmi on Alajärveltä Saltexin tuotantoa ja katsomon tuolit Puolasta.

Seinäjoen Jalkapallokerhon värit musta ja kulta värittävät myös edustusjoukkueen huoltotiloja. Kuva: Anri Koski / Yle

Vuoden aikana tarvitaan 50 isoa tapahtumaa

– Stadion pyörii, kun siellä on vuosittain noin 50 isoa tapahtumaa. Näistä kolmisenkymmentä koskee jalkapalloa, laskee hankkeen puuhamies SJK:n puheenjohtaja, kiinteistösijoittaja ja yrittäjä Raimo Sarajärvi.

Jalkapallon lisäksi stadion sopii Sarajärven mukaan myös ampumahiihtokisoihin ja monenlaisiin kunto- ja tyky-toimintoihin.

Seinäjoen uuden jalkapalloareenan keltaisille penkeille saa istua kuka vaan, mustat ovat VIP-paikkoja. Kuva: Olli Koski / Yle

Sarajärvi kehaisee, että stadionin sisään on rakennettu koko kaupungin parhaat edustustilat.

– Tiloissa voidaan järjestää isoja ja pieniä tilaisuuksia.

VIP-tilat on rakennettu stadionin ylimpään eli kolmanteen kerrokseen. Sinne sopii yhtä aikaa noin 500 henkeä.

Stadionille pääsee usean sisäänkäynnin kautta. Katsomot on rakennettu neljälle sivulle ja kioskeja, virvoitus- ja ruokapisteitä on kaikissa katsomoissa.

– Vaikka stadion on loppuunmyyty, WC-tiloihin ei tarvitse jonottaa, lupaa Sarajärvi.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi kannattajapäädyssä. Osassa kannattajakatsomoita on seisomapaikkoja.

Seinäjoen Jalkapallokerhon värit koristavat uutta stadionia. Kuva: Olli Koski / Yle