Susihavaintojen määrä on moninkertaistunut Laihialla

Susi tappoi viikonloppuna laitumella olleen aikuisen lehmän Laihian Kylänpäässä. Susihavaintoja on tehty alueella tänä vuonna jo kymmeniä, mikä on moninkertaisesti viime vuoteen verrattuna. Laihialaiset toivovat nyt poikkeuslupaa suden kaatamiseen.

susi

Tehtyjen susihavaintojen määrä on kasvanut merkittävästi vuodentakaisesta Laihialla. Tänä keväänä Laihialla on tehty jo nelisenkymmentä susihavaintoa.

– Alkutalvi oli erittäin vilkasta. Suden pihakäyntejä oli ympäri Laihiaa, kertoo Laihian riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Vilho Tekoniemi.

Viime viikonlopulta kirjattiin Laihialla myös susivahinko, kun Kylänpäässä susi tappoi lehmän laitumella. Vilho Tekoniemen mukaan siitä, että kyseessä on suden tekemä vahinko, ei ole epäilystäkään. Lehmän käsittely on suden näköistä.

– Siitä on myös isännän kotiin tullessaan tekemä varma havainto illalla. Ja seuraavana yönä on riistakamerassa susihavainto, Tekoniemi sanoo.

Poikkeuslupa tavoitteena

Laihialla on kirjattu yksittäisiä susihavaintoja ennenkin, mutta näin suuressa määrin kyseessä on uusi ongelma. Suden jäljet ja susihavainnot ovat moninkertaistuneet.

– Petoyhdysmiehille tulee ilmoituksia. Ennen kaikkea kotieläinten pitäjät ovat huolestuneita tilanteesta, Vilho Tekoniemi tietää.

Laihian riistanhoitoyhdistys aikoo hakea poikkeuslupaa suden kaatamiseksi. Tavoitteena on palaveri riistakeskuksen ja poliisin kanssa asian edistamiseksi.

– Tässä on monta tekijää, saadaanko lupa. Ei pysty varmuutta antamaan.