Cliff Richardia ei enää epäillä seksirikoksista – tutkinta maksoi liki miljoona euroa

Popin veteraania, brittilaulaja Cliff Richardia koskeva seksirikostutkinta on lopetettu. Syyttäjien mukaan vuosikymmenten takaisista teoista ei löytynyt tarpeeksi näyttöä.

Laulaja Cliff Richardia ei enää epäillä seksirikoksista. Kuva: Neil Munns / EPA

Laulajatähti Cliff Richard on vapautettu seksirikosepäilyistä. Syyttäjäviranomaiset ovat lopettaneet tutkimukset näytön puutteessa.

Cliff Richard sanoo olevansa riemuissaan päätöksestä. Hän valittaa kuitenkin roikkuneensa kaksi vuotta löysässä hirressä ja maineensa tulleen mustatuksi.

Neljä miestä syyttää laulajatähden käyttäneen heitä hyväkseen. Erillisten tapausten väitetään sattuneen vuosien 1958 ja 1983 välillä. Lisäksi yksi mies – väitetyllä tapahtumahetkellä lapsi – syytti Richardin kourineen häntä uskonnollisessa tilaisuudessa 1985.

Nyt 75-vuotias brittilaulaja Cliff Richard, aateloituna nimeltään Sir Cliff, kiistää hyväksikäytöt jyrkästi.

Tutkinta alkoi vuonna 2014

Cliff Richardia kuulusteltiin ensi kerran seksirikosepäilyjen vuoksi 2014. Häntä ei missään vaiheessa pidätetty eikä hän saanut syytettä. Kaksi vuotta kestäneiden tutkimusten arvioidaan maksaneen 980 000 euroa.

Sir Cliff on muun muassa protestoinut sitä, että yleisradioyhtiö BBC filmasi hänen kotiinsa tehdyn poliisien etsinnän.

Brittipopin kestotähti vuosikymmenten ajan

Cliff Richard oli Britannian pop-musiikin kestosuosikkeja 1950-luvulta alkaen. Hänellä on ollut Britanniassa 14 listaykköstä viidellä eri vuosikymmenellä.

Hänen hittejään ovat olleet muun muassa The Young Ones, Living Doll, Summer Holiday ja Congratulations. Sir Cliff esiintyy edelleen.

Britanniassa menneitä vuosikymmeniä koskevat seksirikostutkinnat ovat yleistyneet sen jälkeen, kun entinen BBC:n tähtijuontaja Jimmy Savile paljastui – kuolemansa jälkeen – suuren joukon seksirikoksia tehneeksi pedofiiliksi.