Pettymys: Jämi-areena ja hiihtoputki eivät kiinnostaneet yrittäjiä

Jämijärven kunta ja hiihtotunneliyhtiö etsivät uutta yrittäjää pyörittämään matkailualuetta. Kiinnostuneita oli vain kaksi, eivätkä tarjoukset vastanneet vaatimuksia.

talous
Hiihtäjiä Jämin hiihtotunnelissa
Kati Rantala / Yle

Jämi-areena ja Jämin hiihtotunneli eivät ole kiinnostaneet yrittäjiä odotetulla tavalla.

Jämijärven kunta on etsinut Jämille uutta yrittäjää pyörittämään matkailu- ja markkinointitoimintaa. Kunta sai kuitenkin määräajassa vain kaksi tarjousta, joista kumpikaan ei täyttänyt odotuksia.

Tarjouskilpailu jatkuu?

Kunta ei ole tehnyt jatkosta vielä lopullista päätöstä, mutta yrittäjien etsinnässä auttanut välitysyhtiö Sakipa arvioi, että tarjouskilpailua kannattaisi jatkaa.

Alueelle haettiin kokoaikaisia yrittäjiä, mutta saamamme tarjoukset eivät olleet ihan sellaisia kuin halusimme.

Toimistopäällikkö Teija Hokkanen

– Alueelle haettiin kokoaikaisia yrittäjiä, mutta saamamme tarjoukset eivät olleet ihan sellaisia kuin halusimme. Toinen hakemus tuli lähiseudulta ja toinen muualta. Ehkä ajankohta haulle oli ongelmallinen. Ehdotamme kunnanhallitukselle, että hakuaikaa jatketaan syksyyn, toimistopäällikkö Teija Hokkanen Sakipalta sanoo.

Jämin hiihtoputki ja Jämi-areena eivät ole viime vuosina olleet varsinaisia taloudellisia kultakaivoksia. Uuden yrittäjän on toivottu tuovan alueelle puhtia ja kohottavan sen uuteen nousuun.