Britanniassa ammuttu kansanedustaja kuoli vammoihinsa

Pohjois-Englannin Birstallissa päivällä ammuttu ja puukotettu työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox on menehtynyt vammoihinsa, poliisi kertoo.

Ulkomaat
Britannian työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox.
Britannian työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox.Yui Mok / EPA

Pohjois-Englannin Birstallissa päivällä ammuttu työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox on menehtynyt vammoihinsa, poliisi kertoi hetki sitten tiedotustilaisuudessaan.

Poliisi on pidättänyt yhden miehen teosta epäiltynä. Teon motiivi on tapauksen tutkijoiden mukaan yhä epäselvä. Poliisi kertoi, ettei muita epäiltyjä ole.

Labour-puolueen kansanedustajaa Coxia ammuttiin ja puukotettiin kadulla Birstallissa Yorkshiressa, jossa hän oli tapaamassa vaalipiirinsä äänestäjiä ja tukijoitaan.

Silminnäkijän mukaan Cox olisi mennyt väliin kahden miehen riitelyyn, jolloin toinen heistä olisi vetänyt laukustaan aseen ja ampunut häntä. Toisen silminnäkijän mukaan ampuja olisi huutanut "Britannia ensin" ennen kuin hän ampui laukaukset.

Britannian ensi viikolla lähestyvän EU-kansanäänestyksen molemmat kampanjointileirit ovat keskeyttäneet kampanjoinnin veriteon johdosta. Oppositiopoliitikko Cox oli kampanjoinut Britannian EU-jäsenyyden jatkon puolesta.

41-vuotias Cox oli viime vuonna valittu ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kahden lapsen äiti. Cox työskenteli useissa avustusjärjestöissä, viimeisimpänä avustusjärjestö Oxfamissa, ennen nousuaan kansanedustajaksi. Hänet tunnettiin Britanniassa etenkin naisten oikeuksien puolustajana.