1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Alligaattorin kitaan joutuneen lapsen kuolemaa ei tutkita rikoksena

Viranomaiset pohtivat Floridassa, kuinka alligaattorihyökkäykset voitaisiin tulevaisuudessa estää.

Alligaattorihyökkäyksiä sattuu Floridassa silloin tällöin: noin 20 viime vuoden aikana 16 ihmistä on kuollut. Kuva: EPA / Gary I. Rothstein

Alligaattorin sieppaamaksi joutuneen pikkulapsen kuolema ei johda rikostutkintaan Disney Worldissa Floridassa. Poliisiviranomaisten mukaan lapsen vanhemmat eivät syyllistyneet rikokseksi katsottavaan laiminlyöntiin, kun alligaattori pääsi viemään heidän lapsensa.

Poliisin sukeltajat löysivät kaksivuotiaan Lane Gravesin ruumiin tekojärvestä, missä alligaattori sieppasi pojan vuorokautta aiemmin. Poika oli leikkinyt matalassa vedessä.

Pojan vanhemmat rentoutuivat veden partaalla. Floridassa lomaileva perhe oli kotoisin Nebraskan osavaltiosta.

Pojan isä sai vammoja

Vanhemmat yrittävät pelastaa poikansa alligaattorin kidasta, mutta eivät onnistuneet. Isä sai taistelussa vammoja käsiinsä. Pojan ruumis löytyi syvemmältä järvestä. Siinä ei näkynyt ulkonaisia vammoja, joten lapsi oli todennäköisesti hukkunut.

– Perhe on surun murtama, mutta samalla ehkä kuitenkin vähän helpottunut siitä, että ruumis löytyi koskemattomana, sanoo Orangen piirikunnan sheriffi Jerry Demings.

Viranomaiset ottivat kiinni viisi alligaattoria ja surmasivat ne. Epäselvää on, onko mikään surmatuista eläimistä lapsen sieppaaja.

Pikkupoikaa etsittiin rannan tuntumasta Grand Floridian Resort & Spa -lomakeskuksessa Orlandossa, Floridassa. Kuva: EPA / John Taggart

Onnettomuus sattui Orlandon kaupungissa Disneyn lomakeskuksessa, joka on yksi maailman suosituimmista lomakohteista: siellä käy vuosittain miljoonia turisteja. Siihen nähden alligaattorihyökkäyksiä tapahtuu aika harvoin.

Alligaattorihyökkäyksiä aiemminkin

Alligaattorien määräksi on laskettu koko Floridassa noin miljoona. Floridassa on kuollut vuoden 1997 jälkeen alligaattoreiden surmaamina 16 ihmistä.

Poliisi, matkailuviranomaiset ja luonnonsuojelijat pohtivat nyt, kuinka toimia, jotta tuore tragedia ei vaarantaisi alueen turismia. Ainakin alligaattoreista varoittavia tauluja aiotaan lisätä lomakeskuksissa.

Onnettomuus sattui Seven Seas Lagoonilla, missä tekojärvi on rakennettu luonnollisen vesistön yhteyteen. Tällä hetkellä alueella on kylttejä, joissa tiedotetaan uintikiellosta, mutta alligaattoreista ei varoiteta.