EM-tuloksia tietävä Ennustajakurkku niittää mainetta maailmalla – pakeni kohua Lappiin

Ennustajakurkun edesottamuksista on uutisoitu ainakin Brasiliassa, Britanniassa ja Libanonissa. Facebookissa kurkkuun ovat hurahtaneet suomalaisten lisäksi venäläiset.

Kotimaa
kuvakaappaus Ennustajakurkun Facebookista
Kuvakaappaus Ennustajakurkun Facebookista

Jalkapallon EM-kisojen tuloksia ennustava suomalainen Ennustajakurkku on noussut julkisuuteen maailmalla. Kurkusta ja sen ennustuksista on uutisoitu ainakin Brasiliassa (siirryt toiseen palveluun), Britanniassa (siirryt toiseen palveluun) ja Libanonissa (siirryt toiseen palveluun).

Ennustajakurkun Facebook-ryhmän mukaan kurkusta on puhuttu myös Ruotsin radion aamuohjelmassa.

Kurkku tiesi kisojen alussa pelien lopputuloksia hämmästyttävällä tarkkuudella, kun se ennusti ainakin kaksi kolmesta tuloksesta oikein.

Viimeisimmissä peleissä ennustukset ovat kuitenkin menneet pieleen. Kurkku ennusti väärin kaikkien torstain kolmen pelin lopputulokset.

Kurkun olemus on muuttunut viime päivinä. Ensin siitä poistettiin kelmu ja hintatarra, koska kurkku alkoi kerätä kosteutta. Ennen torstain pelejä kurkun osoitinpää maalattiin valkoiseksi, jotta se erottuisi paremmin.

Tulkinnat pielessä?

Ennustajakurkun Facebook-ryhmässä on epäilty, että valkoinen maali on aiheuttanut ennustustilanteessa kitkaa ja vääristänyt näin ollen ennustuksia.

Kurkun avustajan Ilarin mukaan kurkku ei ota väärin menneitä ennustuksia kontolleen vaan syyttää tulkitsijoita.

Kurkku on nyt paennut maailmanmainetta Lappiin, jossa on tarkoitus ladata sen akut.

Toiveissa on, että Lapin taika kääntää kurkun kyvyt takaisin raiteilleen.

Ennustajakurkun Facebook-ryhmässä etenkin venäläiset ovat innostuneet kurkusta. Venäläiset ovat kärttäneet kurkulta ennustuksia Venäjän pelituloksista. Myös finaalista on kysytty.

Kurkku ennustaa tuloksia kuitenkin päivä kerrallaan.