1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Anvian hallitus: Findan tarjousta ei oteta käsittelyyn

Anvian torstaina kokoontunut hallitus päätti, että Findan tekemää ostotarjousta Anvia Telecomin osakekannasta ei oleta nyt tarkempaan käsittelyyn.

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Anvian hallitus päätti torstaisessa (16.6.) kokouksessaan, että ICT-konserni Findan tarjousta Anvia Telecomista ei oteta nyt tarkempaan käsittelyyn. Findan ostotarjous koski Anvia Telecomin koko osakekantaa.

– Selvitettiin perusteellisesti tilanne juridiselta kannalta. Ensinnäkin tulevan yhtiökokouksen esityslistaa ei voida muuttaa sen jälkeen, kun yhtiökokouskutsu on lähetetty. Toisaalta Elisan kanssa tehty, allekirjoitettu sopimus on voimassa ja tulee ylimääräisen yhtiökokouksen käsittelyyn. Siinä suhteessa hallitus ei voi peräytyä tekemästään sopimuksesta, sanoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

Anvian tiedotteessa todetaan, että Findan tekemä tarjous saapui vasta yhtiökokouskutsun lähettämisen jälkeen.

Anvian ja Elisan sopimus Anvia Telecomin ja siihen liittyvien yhtiöiden myynnistä on käsiteltävänä Anvian ylimääräisessä yhtiökokouksessa 29. kesäkuuta. Päätökseen tarvitaan 2/3 enemmistö, sillä siihen sisältyy Anvia Oyj:n omien osakkeiden suunnattu hankinta.

– Se (Anvian ja Elisan sopimus) voi raueta vain, jos yhtiökokous ei sitä hyväksy, Vihervuori sanoo.

Vihervuori ei arvioi, mitä ylimääräisessä yhtiökokouksessa voi tapahtua.

– On omistajien asia ottaa kantaa, ei toimitusjohtajan asia.