1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Sambakarnevaalien pukuloisto vaatii satoja työtunteja

Sambakarnevaaleilla on Suomessakin jo pitkät perinteet. Samban harrastajat Lilli Hirvi ja Hanni Hirvonen kertoivat Ylen aamu-tv:ssä, mistä näyttävässä tapahtumassa on kyse. Sambakarnevaalit järjestetään lauantaina Helsingissä 26. kerran.

Ylen aamu
Tanssijoita.
Sambaharrastajat Lilli Hirvi ja Hanni Hirvonen kertoivat aamu-tv:ssä, mitä kaikkea sambakulkueesta löytyy. Näyttävät asut ovat viime vuoden karnevaaleilta. Uutta pukuloistoa on luvassa lauantaina Helsinki Samba Carneval -tapahtumassa.

Helsingin kaduille odotetaan lauantaina kymmeniä tuhansia ihmisiä seuraamaan Helsinki Samba Carneval -tapahtumaa. Aiempina vuosina tapahtuma on kerännyt 25 000 - 40 000 seuraajaa.

Aamu-tv:ssä vierailleet samban harrastajat Lilli Hirvi ja Hanni Hirvonen Roseira-sambakoulusta kertoivat, että sambakarnevaali on myös sambakoulujen välinen kilpailu. Näyttäviä pukuja on tehty jo joulusta saakka, ja työhön on kulunut satoja tunteja.

Kukin sambakoulu on valmistanut oman esityksensä, jonka etujoukoissa kilpailevat parhaat tanssijat yhdessä bändin kanssa. Videolla Lilli Hirvi ja Hanni Hirvonen kertovat, mistä sambakulkueessa on kyse!

Lähteet: Yle