Surmattu brittipoliitikko oli kertonut poliisille uhkauksista

Poliisin mukaan Jo Cox oli ottanut aiemmin tänä vuonna yhteyttä saamansa vihapostin takia. Poliisi pidätti tapauksen vuoksi miehen ja antoi tälle virallisen varoituksen. Mies ei ole sama, jota epäillään Coxin tappamisesta.

Ulkomaat
Britannian työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox.
Britannian työväenpuolueen kansanedustaja Jo Cox.Yui Mok / EPA

Torstaina kadulla surmattu brittikansanedustaja Jo Cox oli ollut yhteydessä poliisiin uhkailun vuoksi.

Lontoon poliisin mukaan Cox oli aiemmin tänä vuonna valittanut saamastaan vihapostista. Poliisi kertoi perjantaina, että uhkausten vuoksi oli maaliskuussa pidätetty mies, jolle oli annettu virallinen varoitus.

Poliisin mukaan maaliskuussa varoitettu mies ei ole sama henkilö, joka otettiin torstaina kiinni Coxin tappamisesta epäiltynä.

Brittilehti The Times (siirryt toiseen palveluun)kirjoittaa nimettömien lähteiden perusteella, että poliisi olisi aikonut lisätä turvatoimia Coxin kotona Lontoossa ja hänen vaalipiiritoimistollaan Birstallissa Länsi-Yorkshiressä. Näin ei kuitenkaan ollut vielä tehty.

Coxia ammuttiin ja puukotettiin torstaina Birstallissa sen jälkeen, kun hän oli pitänyt vastaanottoa vaalipiirinsä äänestäjille. Hän kuoli vammoihinsa sairaalassa myöhemmin samana päivänä.

Lähteet: AFP, Reuters