Romanialaisnelikolle vankeutta rikossarjasta

Neljä ulkomaalaista miestä tuomittiin vankeusrangaistuksiin muun muassa maksuautomaattimurroista Kuopiossa ja Oulussa.

varallisuusrikokset

Neljä romanialaismiestä on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin ympäri Suomea tehdystä rikossarjasta. Miehet tunnustivat esitutkinnassa murtautuneensa maaliskuussa Kuopiossa ja Oulussa maksuautomaatteihin ja anastaneensa niistä rahaa. Oulusta nelikko sai saaliikseen lähes 2 600 euroa käteistä ja Kuopiosta 120 euroa. Yksi miehistä oli myös murtautunut kioskiin Keravalla.

Lisäksi kaksi miehistä tuomittiin kätkemisrikoksista, sillä heillä on ollut hallussaan varastettua tavaraa. Toinen kätkemisrikos koskee Helsingissä varastettua iPhone-puhelinta ja toinen Turusta rakennustyömaalta varastettuja rakennustyökaluja. Syytetyt ovat kertoneet esitutkinnassa ostaneensa tavarat muilta henkilöiltä.

Yksi miehistä tuomittiin kolmesta varkaudesta, yksi kahdesta varkaudesta ja kaksi kahdesta varkaudesta ja kätkemisrikoksesta alle vuoden pituisiin vankeusrangaistuksiin.

Maksuautomaattimurroista aiheutui kymmenien tuhansien eurojen vahingot. Tuomitut joutuvat maksamaan asianomistajille korvauksia.

Syyttäjän mukaan rangaistusta mitattaessa otettiin huomioon koventamisperusteena miesten aiempi rikostausta.

Juttua päivitetty tuomion julistamisen jälkeen