Olympiavoittaja Iivo Niskasen kesäloma loppui jo – Hiihtäjä harjoitteli juoksukilpailussa Ristijärvellä

Niskanen aikoo harjoitella Suomessa kesän, Keski-Eurooppa kutsuu elokuussa. Saukkovaaran polkujuoksu tarjosi 12 kilometriä kilpailuvauhtista harjoitusta.

Iivo Niskanen
Juoksukilpailun lähtö
Iivo Niskanen(25) ottaa paikkansa lähtösuoralla, eikä paikastaan luovu Saukkovaaran maastossa.Jarmo Nuotio / Yle

Hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen seisoo Saukkovaaran laella Ristijärvellä lähtöviivalla vain ampaistakseen metsään juosten. Iivo osallistuu Polkujuoksuun harjoitusmielellä.

– Tämä on minulle ensimmäinen kilpailuvauhtinen harjoitus, ja siihen 12 kilometrin matka sopii hyvin. Juoksu on yksi parhaista harjoitusmuodoista, joten varsinkin tässä maastossa saa rasitettua hapenottoa ihan kunnolla.

Saukkovaaran maastot ovat tulleet Niskaselle tutuiksi avopuolison kautta sekä latuina että pururatana.

– Avopuolison mukana täällä on tullut liikuttua paljon. Olin mukana Saukkovaaran laturetkellä ja harjoituslenkkejä on tullut täällä tehty paljon. Täällä on hyvät ladut, rauhallista ja hienot vaaramaisemat.

Vaikka kyseessä on Niskaselle harjoitus, se ei tarkoita Niskaselle lönköttelyä. 12 kilometrin kilpailun jälkeen mies saa odotella pari minuuttia ennen kilpakumppaneiden maaliin tuloa. Kesäloma on ohi.

– Kesäloma oli vain sellainen parin viikon setti, nyt mennään taas täysillä. Leireilen kotimaassa kesän ajan, Keski-Eurooppaan lähden harjoittelemaan elokuussa, valottaa Niskanen kesän ohjelmaa.