Venäjän puolustusministeri vierailee Syyriassa

Sergei Shoigu on tavannut Syyrian johtoa ja tarkastanut Venäjän lentotukikohtia. Shoigu on korkea-arvoisin venäläisviranomainen, joka on vieraillut Syyriassa sisällissodan aikana.

Ulkomaat
Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu ja presidentti Vladimir Putin istuvat vierekkäin. Putinilla on musta puku ja musta kravatti, jossa on valkoisia pilkkuja. Shoigu on vihreässä univormussa. Putinilla on kädessään kynä. Putinin edessä pöydällä on mikrofoni. Miehet näyttävät vakavilta.
Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu ja presidentti Vladimir Putin kansallisessa puolustuskeskuksessa Moskovassa 17. marraskuuta. Putin on antanut Venäjän armeijalle määräyksen kohdella Ranskaa liittolaisena terrorisminvastaisessa operaatiossa Syyriassa.Alexey Nikolskiy/ EPA / Sputnik

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on lauantaina vieraillut Syyriassa tapaamassa maan johtoa ja tarkastamassa Venäjän lentotukikohtia. Shoigu on korkea-arvoisin venäläisviranomainen, joka on vieraillut Syyriassa viisi vuotta kestäneen sisällissodan aikana.

Shoigu neuvotteli Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa presidentti Bashar-al-Assadin kanssa yhteistyöstä Syyrian terroristien kukistamiseksi.

Shoigun vierailu tuli samaan aikaan kun Yhdysvaltain puolustusministeriö oli välittänyt Venäjän viranomaisille ankarat moitteet, joiden mukaan Venäjä olisi pommittanut Syyriassa Yhdysvaltain tukemia joukkoja.

Venäjä on tehnyt ilmaiskuja Syyriassa viime syyskuusta alkaen. Venäjä toimii alueella presidentti Bashar-al-Assadin tukemiseksi.

Presidentti Vladimir Putin veti osan Venäjän sotilaskoneista pois maaliskuussa, mutta sotilasjoukkoja on edelleen maassa.

Lähteet: AP, AFP