1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kultarannan keskusteluissa puhutaan Pohjois-Euroopan turvallisuudesta

Neljännen kerran järjestettyihin Kultarannan keskusteluihin on tänä vuonna kutsuttu noin sata asiantuntijaa. Ensimmäistä kertaa mukana on vieraita myös Ruotsista, kun pääministeri Stefan Löfven on lupautunut mukaan.

Kotimaan uutiset
Sauli Niinistö avasi Kultarannan keskustelut.
Presidentti Niinistö isännöi tänäkin kesänä ulkopolitiikan Kultaranta-keskusteluja.Yle

Presidentti Sauli Niinistö isännöi ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua Kultarannassa 19. – 20.6.2016. Keskustelujen pääaiheina ovat tänä vuonna Pohjois-Euroopan turvallisuus sekä Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö.

Vuosittainen Kultarannan keskustelutilaisuus järjestetään nyt neljännen kerran. Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri tahoilta. Ensimmäistä kertaa mukana on vieraita myös Ruotsista. Keskusteluita käydään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven pitää puheen sunnuntai-iltana. Puhe nähdään suorana Yle Fem –kanavalla kello 18.30 alkaen. Löfvenillä on myös kahdenkeskinen tapaaminen presidentti Niinistön kanssa.

Yle näyttää suoraa lähetystä Kultaranta-keskusteluista. Voit seurata niitä suorana Yle TV1:ssä, yle Areenassa ja Yle Femmalla. Yle uutiset välittää tapahtumien puheenaiheet netissä, radiossa ja televisiossa. Kultaranta-keskusteluiden puheenaiheita kootaan yhteen myös maanantai-iltana A-studion suorassa erikoislähetyksessä, jonka vieraana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Viime vuonna Kultarannassa keskusteltiin muun muassa maailmanmurroksesta sekä Suomen vahvuuksista ja haasteista.

Lue seuraavaksi