AFP: Malesia pyrkii edelleen löytämään kadonneen MH370 turmakoneen

Malesia isännöi jatkoetsintöjä suunnittelevaa palaveri ensi viikolla. Osa maista on ilmoittanut aikovansa luopua etsinnöistä, jos mitään merkkejä ei löydy oletetulta putoamisalueelta.

Ulkomaat
Malaysia Airlinesin lentokone nousemassa Kuala Lumpurin lentokentältä.
Malaysia Airlinesin matkustajakone katosi lennolla Kuala Lumpurista Pekingiin.Ahmad Yusni / EPA

Malesia pyrkii edelleen löytämään pari vuotta sitten kadonneen Malaysia Airlinesin matkustajakoneen MH370. Malesia isännöi maanantaina alkavaa etsintäpalaveria, kertoo uutistoimisto AFP. Neuvotteluissa on mukana myös Australia ja Kiina.

Malesian valtiollinen uutistoimisto Bernama kertoi myöhään lauantaina, että kokous keskittyy suunnittelemaan ja päättämään kadonneen koneen tulevista etsintäoperaatioista.

Kolme maata on ilmoittanut aiemmin, että ne kutsuvat pois omat avustajansa Australian johdolla tehdyistä etsinnöistä, mikäli mitään ei löydetä etsintäalueelta Intian valtamerellä.

Tähän mennessä merenpohjaa on kartoitettu laajalta alueelta tuloksetta. Australian viranomaisten mukaan huono sää on viivästynyt etsintöjen etenemistä.

Kone katosi matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin maaliskuussa 2014. Kaikki koneessa olleet 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä kuolivat, kun koneen oletetaan syöksyneen mereen kaukana Länsi-Australian rannikolla.

Malaysia Airlinesin MH370-konetta ei ole löytynyt. Koneen osia on löytynyt tuhansien kilometrien päästä oletetusta onnettomuusalueesta, mutta vieläkään ei ole selvinnyt katastrofin syytä.

Lähteet: AFP