Alkavan viikon pääaiheet: Miten käy Britannian EU-jäsenyydelle ja Patrik Laineen NHL-haaveille?

Kultaranta-keskusteluissa pohditaan Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä. Kokoomus nimittää uudet ministerit ja valelääkäri saa tuomionsa. Britannian EU-jäsenyys ratkaistaan kansanäänestyksessä ja lupaavimmillamme kiekkojunioreilla on edessään jännittäviä hetkiä.

Kotimaa
Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen kannattajia jääkiekon nuorten MM-kilpailuissa.
Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen kannattajia jääkiekon nuorten MM-kilpailuissa.Jarno Kuusinen / AOP

*Maanantaina *keskustelu maamme turvallisuuspolitiikasta jatkuu Kultarannassa ja seuraavaksi *Kultaranta-keskusteluissa *keskitytään Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöhön. Illan A-studiossa presidentti Sauli Niinistön haastattelu.

Tiistaina *saadaan *uusia ministerinimiä, kun kokoomus on luvannut kertoa ministerivalinnoistaan. Puolueen entinen puheenjohtaja ja väistyvä valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kieltäytyi viime viikolla Petteri Orpon hänelle tarjoamasta ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkusta.

*Torstaina Britanniassa äänestetään *kansanäänestyksessä maan *EU-jäsenyydestä. *Pelko Britannian EU-erosta sotki viime viikolla Euroopan rahamarkkinoita. Mielipidemittauksissa lähdön ja jäämisen kannalla olevien määrä on ollut melko samansuuruinen.

*Torstaina valelääkäri Esa Laiholle langetetaan tuomio *Helsingin käräjäoikeudessa. Laihoa syytetään 22 eri rikoksesta. Syyttäjän mukaan Laiho on väärentänyt tutkintotodistuksensa ja lisäksi syyllistynyt mm. kahteen tappoon, neljään törkeään pahoinpitelyyn ja kahdeksaan törkeään petokseen. Laiho kiistää lähes kaikki syytteet.

Perjantaina eli juhannusaattona *saadaan *tulokset Britannian EU-jäsenyysäänestyksestä. Jos yli puolet on lähdön kannalla Britannia eroaa EU:sta.

*Perjantain ja lauantain välisenä yönä *jännitetään NHL-varaustilaisuutta. Ennakkoarvioiden perusteella Suomeen saattaa tulla historian ensimmäinen ykkösvaraus jos Toronto Maple Leafs nappaa junioritähti Patrik Laineen. TOP 10:ssä varataan mahdollisesti kaksi muutakin suomalaista: Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi.

Vaihtelevan epävakainen *sää jatkuu juhannusviikolla. *Etelä ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat 20 molemmin puolin ja pohjoisessakin lämpenee viikon edetessä.