3 000 päivää täynnä – Stubb ollut ministerinä pisimpään nykyisestä valtioneuvostosta

Väistyvä valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on toiminut ministerinä pitempään kuin kukaan muu nykyinen ministeri. Stubb aloitti ministeriuransa ulkoasiainministerinä Vanhasen II hallituksessa.

politiikka
Alexander Stubb
Ulkoministeri Alexander Stubb marraskuussa 2008.Markku Ojala / AOP

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja väistyvä valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on ollut ministerinä 3 000 päivää tänään maanantaina 20. kesäkuuta.

Stubb aloitti ministeriuransa ulkoasiainministerinä Vanhasen II hallituksessa ja jatkoi ulkoasiainministerinä myös Kiviniemen hallituksessa. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä hän toimi Kataisen hallituksessa. Ennen valtiovarainministerin pestiä Sipilän hallituksessa, Stubb toimi pääministerinä vuoden ajan.

Toiseksi eniten ministeripäiviä nykyisistä ministereistä on keskustan Anu Vehviläisellä, joka on toiminut ministerinä 1 915 päivää. Kolmanneksi eniten ministeripäiviä on kertynyt keskustan Juha Rehulalle, joka on ollut ministeri 784 päivää.

Kokoomus ilmoittaa ministerivalinnoistaan huomenna tiistaina. Stubb on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä ministerivalinnoissa. Kokoomuksen uusi puheenjohtajan Petteri Orpo (kok.) tarjosi Stubbille ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkkua viime viikolla.