Teknistä vikaa epäillään Kauhavan piippupalon syyksi

Kauhavalla kaukolämmön tuotanto jatkuu normaalisti Mäki-Passintien lämpölaitoksen piipun tulipalosta huolimatta. Savukaasujen pesupiippu paloi sunnuntai-iltana ja romahti maahan sammutustöiden aikana. Syttymissyyksi epäillään teknistä vikaa.

tulipalot

Kauhavan vanhalla lämpölaitoksella Mäki-Passintiellä syttyi savukaasujen pesupiippu tuleen sunnuntai-iltana. 30 metriä korkea piippu kaatui sammutustöiden aikana, mutta henkilövahinkoja ei tullut. Syttymissyytä ei vielä tiedetä.

– Vahva epäilys on kuitenkin, että palon aiheuuti joku tekninen vika, kertoo projekti-insinööri Juho Lahtinen Kauhavan Kaukolämpö Oy:stä

Ilmoituksen tulipalaosta teki ohikulkija, joka havaitsi piipusta nousevat usean metrin lieskat. Jostain syystä laitoksen hälytyslaitteet eivät antaneet piipun palosta ilmoitusta.

Juho Lahtisen mukaan palosta aiheutuneiden vahinkojen suuruutta ei ole vielä arvioitu. Kaukolämmön tuotantoon palolla ei ollut vaikutusta. Lämpölaitoksen toiminta ei keskeytynyt palon takia. Palanut ja kaatunut piippu oli savukaasun pesuri, jonka tarkoitus on ottaa savukaasusta talteen lämpöä.