Vesijohdot ja valokuitu hoidettu Kokemäellä – nyt mökkiläiset haluavat Sääksjärven kuntoon

Kokemäen mökkiparlamentti on ajanut kesäasukkaiden asioita jo yhdeksän vuoden ajan. Vaikka se on saanut aikaan jo paljon, tuntuu uusia asioita nousevan esiin jatkuvasti.

Kokemäki
Kesämökki.
Arja Lento / Yle

Kokemäellä on noin 1350 mökkiä. Ne täyttyvät asukkaista erityisesti kesäaikaan.

– Ajatellaan, että jokaisessa on keskimäärin kaksi asukasta. Kokemäen asukasluku lisääntyy siten lähes 3000:lla kesäisin. Se näkyy jo katukuvassa, toteaa mökkiparlamentin puheenjohtaja Ari Prinkkala.

Asioita riittää ratkottavaksi

Ari Prinkkala on yksi kymmenestä mökkiparlamentin edustajasta. Hänen lisäkseen mökkiläiset ovat valinneet viisi ja kaupunginhallitus neljä edustajaa parlamenttiin. Se on toiminut Kokemäellä vuodesta 2007 asti.

– Tämä on yhdeksän vuoden jälkeenkin vielä todella tarpeellinen. Asioita tuntuu nousevan esiin enenevässä määrin.

Prinkkala kertoo asioiden hoituvan kaupungissa ilman suurempaa vääntöä. Useimmat projektit parantavat hänen mukaansa myös vakituisten asukkaiden oloja.

– Olemme saaneet jätehuoltoa parannettua. Myös vesijohto on saatu mökkiläisten toiveiden mukaisesti ja se kiertää lähes koko Kokemäen. Käytännössä koko kaupunki on jo valokutuverkonkin piirissä.

Järvi vielä haasteena

Nyt mökkiparlamentti on suunnannut katseensa Sääksjärven kunnon parantamiseen.

– Pyhäjärvi-instituutti on tehnyt esityksen Sääksjärven kunnostustarpeesta. Nyt odotamme rahoituksen ja toteuttajien löytymistä. Tarvetta kunnostamiselle kyllä olisi, Ari Prinkkala toteaa.