Hyppää sisältöön

Keskussairaalan hoitohenkilöstö saa uudet työvaatteet: "Vaatteet ovat nyt kuluneita ja eivät anna edustavaa kuvaa"

Sairaalan vaatteisiin haluttiin enemmän väriä ja tunnistettavuutta. Hoitohenkilöstön vaatteista järjestettiin työntekijöille nettiäänestys. Valituksi tuli tummansininen tai turkoosi yläosa sekä valkoiset tai tummansiniset housut.

Kuva: Yle

KOTKA Kymenlaakson keskussairaalan hoitohenkilökunnan vaatteet ovat jo tovin kaivanneet päivittämistä. Uudet työvaatteet ovat näillä näkymin tulossa käyttöön elokuussa.

– Kaikki ovat tyytyväisiä siitä,  että uudet vaatteet ovat tulossa. Olemme odotettaneet aika pitkään tätä uudistusta. Vaatteet ovat nyt kuluneita, eivätkä anna edustavaa kuvaa, sanoo työsuojeluvaltuutettu Tarja Kuittinen Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymästä Careasta.

Samalla saatiin määriteltyä työvaateohje eli pukukoodi.

Muutamaan kertaan vireillä ollut uudistus sai uutta puhtia, kun Uudenmaan Sairaalapesula osti Carean tekstiilihuollosta vastaavan yrityksen liiketoiminnan tämän vuoden alussa.

– Halusimme sairaalapukeutumiseen myös entistä enemmän väriä ja tunnistettavuutta, sanoo vt. henkilöstöjohtaja Lasse Koste Careasta.

Lääkärit jatkossakin valkotakissa

Hoitohenkilöstön vaatteista järjestettiin työntekijöille nettiäänestys. Valituksi tuli tummansininen tai turkoosi yläosa sekä valkoiset tai tummansiniset housut. Käytössä ovat jatkossa nämä niin sanotut yleisvaatteet sekä nimetyissä yksiköissä omat työpistekohtaiset vihreät vaatteet.

Lääkäreiden vaatetus uudistuksen jälkeenkin perustuu valkoiseen takkiin.

Työuudistus vaikuttaa noin tuhannen työntekijän vaatetukseen.

– Pukukoodi on tarkasti ohjeistettu. Esimerkiksi leikkaussaleissa vaatteilla on teknisesti korkeammat vaatimukset kuin esimerkiksi vuodeosastoilla, tietää työsuojeluvaltuutettu Kuittinen.

Hygieniasyyt vaikuttavat tietysti myös sairaalahenkilöstön pukeutumiseen.

– Esimerkiksi lääkärin takin hihat eivät voi olla ranteeseen asti, sanoo työsuojeluvaltuutettu Tarja Kuittinen Careasta.

.
.