Tiistain rekkamielenosoitus aiheuttanee ruuhkia Helsingin keskustaan ja pääväylille

Mielenosoitusrekat lähtevät liikkeelle Vuosaaresta. Poliisi arvioi, että eduskuntatalon lisäksi pääväylät saattavat ruuhkautua aamulla.

Kotimaa
Vuosaaren satama
Mielenosoitukseen suuntaavat rekat lähtevät tiistaiaamuna liikkeelle Vuosaaren sataman tuntumasta.Kimmo Brandt / Yle

Tiistaiaamuna Helsingin keskustassa järjestetään rekkamielenosoitus. Komisario Heikki Kallio Helsingin poliisilaitokselta arvioi, että mielenosoitus aiheuttaa liikennehäiriöitä.

– Sieltä saattaa tulla aika paljonkin rekkoja ja osassa voi olla myös perävaunuja.

Kallion mukaan poliisi ei tiedä tarkkaa, kuinka monta rekkaa mielenilmaukseen kaikkiaan osallistuu.

– Kymmeniä, jopa satoja. Varaudumme siihen, että rekkoja tulee paljon.

Suurimpien ruuhkapaikkojen odotetaan muodostuvan eduskuntatalon ympäristöön sekä pääväylille.

– Olemme varautuneet siihen, että rekat saadaan eduskuntatalon lähistölle väliaikaiseen parkkiin. Joudumme ottamaan bussikaistan käyttöön Mannerheimintiellä, jolloin joukkoliikenne joutuu käyttämään normaalikaistaa.

Rekkojen on tarkoitus lähteä liikkeelle Vuosaaresta kello 7.30. Kallio sanoo, että rekat ajavat keskustaan Lahdenväylää ja mahdollisesti myös Itäväylää pitkin.

– Pyrimme siihen, ettei tästä tulisi kovin isoja ruuhkia. Rekkaletka saattaa katkaista poikittaisliikenteen hetkeksi jolloin toivotaan kärsivällisyyttä muilta autoilijoilta.

Rekkaprotestin tarkoitus on vastustaa esitystä, jolla poistetaan kansalliset täsmennykset EU:n kabotaasisäännöksiin Suomen laista. Kabotaasisäännöksien muutoksia ovat vastustaneet kuljetusalan yrittäjä- ja työntekijäjärjestöt SKAL, ALT ja AKT. Eduskunta ratkaisee kabotaasipykälien kohtalon ensi viikolla.