Kastun koulun purkuluvasta valitus – päiväkodin rakentaminen voi viivästyä

Turkulaisen Kastun koulun purkulupa on poikimassa valituksen hallinto-oikeuteen. Kiinteistöliikelaitos arvioi, että valituksen käsittely viivästyttäisi päiväkodin rakentamistöiden aloittamista jopa vuodella.

Purkamislupa
Kastun koulu
Kalle Talonen / Yle

Turun rakennuslautakunta myönsi purkuluvan sisäilmaongelmista kärsivälle Kastun koululle noin kuukausi sitten. Turun kaupungin tietojen mukaan purkuluvasta ollaan tekemässä valitus.

Kastun koulu on tarkoitus purkaa syyskuussa, ja tilalle on nousemassa päiväkoti. Valitus viivästyttäisi rakentamisen aloittamista merkittävästi.

– Olemme saaneet ennakkotiedon valituksesta, emme ole nähneet sitä kirjallisena. Valituksen takia kaikki asiat viivästyisivät, kuten purkutöiden kilpailuttaminen, sanoo tonttipäällikkö Timo Laiho Turun Kiinteistöliikelaitokselta.

– Puhumme 70-luvun rakennuksesta, jonka koulukäytöstä poistamisesta on päätetty jo maaliskuussa 2015. Rakennusta on myös yritetty myydä, mutta kukaan ei ole ollut kiinnostunut ostamaan sitä. On mielestäni jopa itsekästä alkaa tässä kohtaa valittaa asiasta.

Tyhjän koulukiinteistön ylläpito maksaa kaupungille noin 100 000 euroa vuodessa. Kiinteistöliikelaitoksen mukaan Kastun koulun paikalle suunnitellulle Raunistulan päiväkodille on kiireellinen tarve. Rauninaukion päiväkodin sulkeuduttua kymmeniä lapsia on sijoitettu väliaikaisesti muihin tiloihin.

Turun hallinto-oikeus ei ole vastaanottanut valitusta purkuluvasta. Valitusoikeus päättyy tällä viikolla.