Caverionille lisää takapakkia: aikoo vähentää jopa 700 työntekijää

Henkilöstövähennyksistä valtaosa kohdistuu muihin Pohjoismaihin, joissa hankkeet eivät ole edenneet toivotusti.

talous
Caverionin työntekijä.
Caverion

Kannattavuusongelmien kanssa painiva kiinteistötekniikkayritys Caverion sanoo aloittavansa saneeraustoimet enintään 700 työntekijän vähentämiseksi. Caverionilla on ongelmia projektien toteuttamisessa ja resurssien hallinnassa lähinnä Ruotsissa ja Norjassa.

Caverionin mukaan sisäisiä kehityshankkeitakin on ollut liikaa. Strategiassa ei ole varsinaista vikaa, mutta lähiaikoina on keskityttävä kannattavuuden ja kassavirran parantamiseen.

Suurin osa vähennyksistä kohdistuu yhtiön Ruotsin ja Tanska-Norjan divisiooniin, mutta irtisanomisia on odotettavissa myös konsernitoimintoihin, joista pääosa sijaitsee Suomessa. Yt-neuvottelujen piirissä on Suomessa 85 työntekijää.

Uudet henkilöstövähennykset tulevat aiemmin ilmoitettujen lomautusten lisäksi. Alkuvuodesta Caverion ilmoitti lomauttavansa väliaikaisesti 300 työntekijää.

Henkilöstöjärjestelyistä koituu tänä vuonna kuluja 20–30 miljoonaa euroa.

Caverion laski tämän vuoden käyttökatetta koskevaa tulosohjeistustaan: liikevaihto pysynee viime vuoden tasolla, mutta käyttökate ei kasva vaan laskee selvästi viime vuoden tasolta. Huhtikuussa Caverion laski sekä liikevaihtoa että käyttökatetta koskevaa ohjeistustaan.

Caverionin osakekurssi lähti ilmoituksen jälkeen jyrkkään laskuun ja päätyi lopulta yli kahdeksan prosenttia miinukselle.

Huhtikuussa uutisoitiin, että Caverionin vuosikymmenen vaihteen Saksan-projektissa on tullut ilmi lahjusepäily. Toukokuussa Caverionin konsernijohtaja Fredrik Strand joutui lähtemään. Uutta johtajaa ei vielä ole valittu.

Caverion syntyi kolme vuotta sitten, kun kiinteistötekniset ja teollisuuden palvelut irtautuivat rakennusyhtiö YIT:stä omaksi konsernikseen.