1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

RoPS saa vastaansa Irlannin menestyneimmän joukkueen: "Ei pahin mahdollinen"

RoPS kohtaa Eurooppa-liigan karsinnoissa irlantilaisen Shamrock Roversin. Irkkujoukkue on maansa menestynein jalkapalloseura: se on voittanut 17 kertaa Irlannin mestaruuden ja 24 kertaa Irlannin cupin.

Kuva: Tomi Hänninen

Rovaniemen Palloseuran ensimmäinen europelivastus arvottiin maanantai-iltapäivänä. RoPS kohtaa Eurooppa-liigan karsinnoissa irlantilaisen Shamrock Roversin.

Ensimmäisen euro-ottelunsa rovaniemeläiset pelaavat Irlannissa 30. kesäkuuta. Viikkoa myöhemmin RoPS kohtaa irlantilaisjoukkueen kotikentällään Rovaniemellä.

Mikäli RoPS selvityy ensimmäisistä peleistään jatkoon, saa se vastaansa voittajan otteluparista UE Santa Coloma (Andorra)– Lokomotiva Zagreb (Kroatia).

Osallistuminen tuo rahaa, voitto lisää rahaa

Shamrock Rovers on maansa menestynein jalkapallojoukkue: se on voittanut Irlannin mestaruuden 17 kertaa ja Irlannin cupin peräti 24 kertaa.

Pahin mahdollinen pohjoisen poikia ei Dublinissa kuitenkaan RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatisen arvion mukaan kohtaa.

– Ei helpolla päästä, mutta ei pahin mahdollinen [vastustaja], Jaatinen sanoo.

Myös Rovaniemen Palloseuran puheenjohtajalla on kova luotto joukkueeseen.

– Siinä on mahdollisuus pärjätä, Risto Niva toteaa.

Jos RoPS pärjää, on pohjoiseen luvassa rahaa. Jo osallistumisesta ensimmäiseen karsintakierrokseen jokainen osallistuva joukkue saa UEFAlta summan, jonka tämän vuotista suuruutta ei ole vielä julkistettu. Viime vuonna ensimmäisen kierroksen joukkueille maksettiin 200.000 euroa – ja kierros kierrokselta summa nousee.

UEFA tukee joukkueita, jotta näillä olisi tasavertaisemmat mahdollisuudet valmistautua europeleihin ja hoitaa esimerkiksi matkakulut pelejä varten.