Nettirahan keksijä rakentaa hiljaisuudessa patentti-imperiumia

Bitcoinin keksijäksi epäilty australialainen Craig Wright on kaikessa hiljaisuudessa hakenut patentteja virtuaalikaupan keskeisille toiminnoille. Patenttien arvo voi olla miljardeja.

Ulkomaat
Bitcoin-merkki Hong Kongissa.
Bitcoinin tunnuksena toimii B-kirjan oranssia taustaa vasten.Jerome Favre / EPA

Virtuaalivaluutta bitcoinin keksijäksi epäilty australialainen Craig Wright yrittää patentoida bitcoinin ja sen hyödyntämän keskeisen teknologian.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Wright on anonut yli 50:tä patenttia Antigualle rekisteröidyn yrityksen välityksellä. Reutersin tietojen mukaan Wright tavoittelee noin 400:aa patenttia.

Vaikuttaa siltä, että Wright yrittää patentoida verkkovaluutan ja niin sanotun lohkoketju-toiminnon keskeisiä osia. Wright ei ole kommentoinut asiaa.

Juuri lohkoketju on bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen ytimessä. Lohkoketju on julkinen tietokanta, joka tallentaa ja käsittelee rahasiirrot digitaalisesti.

Kyse ei ole nappikaupasta ja pelkästään muutaman patentin omistus voi olla miljoonien arvoista: esimerkiksi pankit ja start up -yritykset ovat osoittaneet kiinnostusta lohkoketju-teknologiaan liiketoiminnassaan.

Investointipankki Magister Advisorsin arvion mukaan pankit ja muut rahalaitokset käyttävät pelkästään tänä ja ensi vuonna liki 900 miljoonaa euroa lohkoketju-teknologiaan perustuviin projekteihinsa.

Lähteet: Reuters