SDP:n Eero Heinäluoma ei pyri presidentiksi – ehdottaa Urpilaista

Heinäluoman mukaan kansanedustaja Jutta Urpilaisella on juuri niitä ominaisuuksia, joita presidentiltä vaaditaan. Heinäluoma ei pidä mahdottomana, että SDP:llä ja vasemmistoliitolla olisi yhteinen ehdokas.

politiikka
Eero Heinäluoma
Eero HeinäluomaPetteri Paalasmaa / AOP

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma ei pyri puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Yksi syy päätökseen on puolison kuolema ja surutyö, joka on yhä kesken.

- Pitkä ja vaikeakin pohdinta, mutta ajattelen niin, että minulla on enemmän käyttöä eduskunnassa. Kyllä tähän vaikuttivat myös henkilökohtaiset syyt, on perheasioita ja pitkä ja raastava presidenttikampanja edessä. Politiikka ja henkilökohtainen elämä johtivat samaan suuntaan

Pitkäaikaisella demarivaikuttajalla on suosikki katsottuna valmiiksi: kansanedustaja, entinen SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Heinäluoman mukaan kansanedustaja Jutta Urpilaisella on juuri niitä ominaisuuksia, joita presidentiltä vaaditaan.

– Hänellä on tarvittavaa rohkeutta ja ulkopolitiikassa vakaata ajattelua, joka nyt on erityisen suuressa tarpeessa.

SDP:n presidenttiehdokkuudesta ovat jo kieltäytyneet Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Vasemmistoliittokaan ei ole vielä nimennyt presidenttiehdokasta. Olisiko mahdollista, että SDP:lllä ja vasemmistoliitolla olisi yhteinen ehdokas?

– Ei kai se ole mahdotonta. Tarja Halosen takana olimme yhdessä vuoden 2006 vaaleissa, mutta se on asia, josta pitää puolueen johtojen yhdessä puhua, Heinäluoma sanoo.

Jutta Urpilainen on vanhempainvapaalla eikä halua kommentoida asiaa.

Heinäluoma kirjoitti ratkaisustaan MTV3:n verkkokolumnissa. (siirryt toiseen palveluun)