1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tontit

Oikaisuvaatimus nurin – Lapinaukean tonttijako pysyy

Rovaniemen kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina oikaisuvaatimuksen, joka koskee Lapinaukean kilpailuttamattomia tontteja. Oikaisuvaatimuksen tehneet Jaakko Portti (vas.) ja Hannu Ovaskainen (kesk.) vaativat avoimen tonttitarjouskilpailun järjestämistä.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus on maanantaina päättänyt hylätä Jaakko Portin ja Hannu Ovaskaisen jättämän oikaisuvaatimuksen, joka koskee Lapinaukean kilpailuttamattomia tontteja. Ovaskainen on keskustan kaupunginvaltuutettu ja Jaakko Portti vasemmiston varavaltuutettu.

Toukokuun lopulla Rovaniemen kaupunginhallitus päätti myydä yhden Lapinaukean tontin ja varata toisen tontin lahtelaisen SSR Groupin lappilaiselle tytäryhtiölle, SSR Lappi Oy:lle. Jaakko Portin ja Hannu Ovaskaisen mielestä alunperin Skanskalle kaavailtujen tonttien olisi ollut syytä palautua takaisin kaupungille rakennusyhtiön vetäydyttyä kaupungista.

Portti ja Ovaskainen epäilivät oikaisuvaatimuksessaan, ettei kaupunginhallituksen tonttipäätöksessä ollut huomioitu riittävästi kaupungin kokonaistaloudellista etua. Oikaisuvaatimuksen tekijät epäilivät myös kaupungin tonttien varaamis-, myynti- ja luovutusperiaatteita. Portti ja Ovaskainen vaativat kaupunginhallituksen päätöksen kumoamista ja lisäksi kiistellyille tonteille avointa tarjouskilpailua syksyllä 2016.

Kaupunginlakimiehen mukaan kiisteltyjen tonttien markkina-arvo on määritelty asianmukaisesti, jolloin avoimen tarjouskilpailun järjestäminen ei ole enää tarpeen. Kaupunginhallitus päättikin kaupunginjohtaja Esko Lotvosen esityksen mukaisesti hylätä oikaisuvaatimukset.