Hyppää sisältöön

Sopimuspalokuntien yhdistys säästöistä: "Neuvottelut ovat vielä kesken"

Sopimuspalokunnilta vaaditaan säästöjä ja osa vapaapalokunnista on niihin valmis. Sopimuspalokuntien yhdistyksen puheenjohtaja kuitenkin korostaa, että neuvottelut ovat kesken eikä virallisia linjauksia asiasta ole tehty.

Kuva: Yle

Satakunnan sopimuspalokuntien yhdistys haluaa täsmentää tietoa, jonka mukaan vapaapalokunnat kannattaisivat pelastuslaitoksen esittämiä säästöjä. Haastatellut sopimuspalokuntien puheenjohtajat toivat esille valmiutensa säästöihin Ylen haastattelussa.

Satakunnan sopimuspalokuntien yhdistyksen puheenjohtaja Arto Perttula korostaa kuitenkin, että yhdistys ei ole tehnyt asiasta virallista päätöstä vaan neuvotteluja jatketaan.

– Alustavista neuvotteluista on kerrottu sopimuspalokunnille, mutta varsinaisia päätöksiä siitä, lähdetäänkö säästöihin mukaan, ei ole tehty. Teemme yhdessä linjauksen palokuntakokouksessa heinäkuun loppupuolella, Perttula sanoo

Pelastuslaitos etsii säästöjä

Perttula sanoo ymmärtävänsä pelastuslaitosten säästötarpeet. Hän kuitenkin korostaa, että esimerkiksi pelastuslaitoksen henkilökunnan keskuudesta tullut esitys 30 prosentin leikkauksista ei ole hänen mielestään realistinen.

– Voidaan puhua joistakin prosenteista, silloin ollaan realistisissa tavoitteissa. Uskon, että pääsemme jonkinlaiseen tyydyttävään lopputulokseen. Osa sopimuspalokunnista kuitenkin on tiukoilla ja sieltä tulee vastustusta säästöjä kohtaan, Perttula sanoo.

Satakunnan pelastuslaitos etsii parhaillaan merkittäviä säästöjä. Esillä on ollut muun muassa Ulvilan paloaseman väliaikainen sulkeminen, mutta esitys ei kuitenkaan mennyt läpi pelastuslaitoksen johtokunnassa.